Altijd op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten- op basis van deze fundamentele wens ontstaan bij Kaimann innovatieve ideeën en voordurende vooruitgang. Wij produceren elastomeer isolatieproducten welke voldoen aan de hoogste eisen die worden gesteld aan energie efficiëncy alsmede de eisen op het gebied van brandveiligheid, geluidsbeheersing en corrosiepreventie.

Onze visie van oudsher: Kaimann wordt de producent van de beste flexibele, synthetisch rubber isolatiematerialen ter wereld. Om deze visie te verwezelijken benaderen we onze klanten doelgericht, verfijnen en optimaliseren we onze productieprocessen, technologieën en onze producten zelf alsmede de verpakking en verzending ervan. Daar waar onze processen tegen grenzen aanlopen doen we alles om deze te slechten en nieuwe oplossingen te vinden. Dit vormt de basis voor hoogwaardige producten en services.

De wereldwijde aanwezigheid van de Saint Gobain Groep alsmede de kompetenties en motivatie van de Kaimann medewerkers maken het voor ons mogelijk om aan onze klanten een uitstekende meerwaarde te bieden.

Kollage Application

Met 320 medewerkers is Kaimann GmbH één van de technologische en innovatieve leidinggevende aanbieders van elastomeer isolatieproducten. Als onderdeel van de Saint-Gobain Groep bieden we in meer dan 50 landen een breed assortiment van elastomeer isolatieproducten aan voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen de gebouwentechniek, industriële productie, levensmiddelenindustrie, chemie en pharma alsmede de olie en gassector.

Saint-Gobain Logos

Ambitieuze visie en doorlopend verder ontwikkelen

Als wereldleider op het gebied van duurzaam lichtgewicht bouwen ontwikkelt, produceert en verkoopt Saint-Gobain materialen en diensten voor de bouwsector en industriële markten. Haar geïntegreerde oplossingen voor de renovatie van openbare en particuliere gebouwen, lichtgewicht constructies en het decarboniseren van de bouwsector en industrie worden ontwikkeld door middel van een continu innovatieproces. Zij bieden duurzaamheid en prestaties. De Saint-Gobain Groep laat zich leiden door haar Doelstelling "MAKING THE WORLD A BETTER HOME".

  • 38,1 miljard euro omzet in 2020
  • Meer dan 167.000 werknemers, vertegenwoordigd in 72 landen
  • Heeft zich gecommitteerd aan het bereiken van CO2-neutraliteit tegen 2050

Meer informatie over Saint-Gobain vindt u op www.saint-gobain.com en volg ons op LinkedIn Saint-Gobain Germany & Austria

Optimale productieprocessen voor maatwerk producten

Als ontwikkelaar van moderne technologieën verbeteren we voortdurend onze processen en producten. Om onze klanten maatwerk en flexibele oplossingen te kunnen bieden hebben we ook de ontwikkeling en de bouw van onze productie-installaties in eigen hand genomen. Onze productielijn is een van de meest vooruitstrevende en moderne productiefaciliteit voor elastomeer isolatieproducten. Intelligente productietechnieken zorgen ervoor dat alle producten uitermate efficiënt en met constante kwaliteit geproduceerd worden.

Kollage Application
Production Granulat

​​Een wezenlijke bouwsteen voor onze competitieve en vooruitstrevende productietechnologie in onze fabriek te Hövelhof is onze toegepaste granulaattechnologie. We zijn erin geslaagd om de fysieke grenzen van de elastomeerproductie te overwinnen en het productieproces op een bepaald punt te onderbreken en het materiaal in rubbergranulaat om te zetten. Dit voorkomt een vroegtijdige reactie van de componenten en verhoogt de kwaliteit van het eindproduct. Dankzij het verder finetunen hebben we tevens het krimpeffect na de productie nagenoeg weten te elimineren. Deze technologie en procesbeheersing maken het ons mogelijk om hoogwaardige producten in precieze afmetingen te produceren.

Hoge service voor onze klanten

Om een zo optimaal mogelijke service te kunnen verlenen hebben we een innovatief logistiek en verpakkingsconcept ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat het transport, de opslag, de levering en de handling van onze producten voor onze klanten significant vereenvoudigd en sneller kan plaatsvinden. Zo zorgt ons volautomatisch logistieke centrum met 10.000 palletplaatsen voor een snelle, betrouwbare en flexibele belevering van onze klanten. Een hoge graad van standaardisering en verpakkingsautomatisering in combinatie met geautomatiseerde magazijnhandling waarborgt een betrouwbare, compacte, economische en efficiënte service.

Logistic Center

De toekomst in het vizier

Productieprocessen, verpakking en logistiek: Door de doorlopende optimalisering van deze drie elementen bieden wij een grotere waarde, zekerheid en flexibiliteit. Wij hebben een luisterend oor en zetten onze expertise en creativiteit in om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken.

Management system as per DIN EN ISO 14001 : 2015
Management system as per DIN EN ISO 9001 : 2015
Management system as per DIN EN ISO 50001 : 2018
Quality Management System as per German National and International Road Traffic Legislation