NEWS
|
02.02.2021

Isolatie-dikte calculator KaiCalc van Kaimann wordt opnieuw gelanceerd

Met de geoptimaliseerde online calculatietool KaiCalc (www.kaicalc.com) stelt Kaimann GmbH de nieuwe isolatie-dikte calculator beschikbaar welke gebruikt kan worden om de benodigde isolatiedikte te kunnen berekenen voor technische isolatie t.b.v koude en warmte installaties. Als basis hiervoor is gebruik gemaakt van de gewaardeerde online calculatie tool Techcalc van ons Saint-Gobain zusterbedrijf Isover. KaiCalc biedt daarin een uitgebreid scala aan berekening scenario’s en levert na de invoer van de benodigde kengetallen binnen enkele seconden een betrouwbaar en gedetailleerd resultaat inclusief concrete aanbevelingen met per land afgestemde dimensies. De berekening is gebaseerd op de meest actuele normen en regels binnen de branche (DIN EN ISO 12241, VDI 2055 en ASTM C 680).

Daarbij werd de KaiCalc rekentool toegesneden en uitgebreid met de vereisten van een technische isolatie gebaseerd op elastomeer isolatie bij toepassing in koude - en klimaattechniek. Deze applicatie biedt adviseurs en isolatiebedrijven een optimale ondersteuning om de juiste isolatie dikte te kunnen berekenen voor installaties in de utiliteitsbouw, industrie, woning- en scheepsbouw. In de praktijk: gekoppeld aan de berekening resultaten geeft deze applicatie een overzicht van productdimensies uit het Kaimann assortiment voor 17 verschillende landen weer.

Binnen enkele muisklikken naar de juiste isolatiedikte

Het KaiCalc ontwerp is gebaseerd op stap voor stap gebruikersgemak. Daarnaast is het ook geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele aparaten zoals iPads of Android tablets. Het uit de TechCalc 2.0 vertrouwde interface is op de speciale vereisten van deze informatiedragers toegesneden zodat de Kaimann applicatie onderweg gemakkelijk op een tablet is op te roepen.

In de nu gelanceerde versie berekent KaiCalc de optimale isolatiedikte om condensatie te voorkomen, de warmtestroomdichtheid, de oppervlaktetemperatuur, temperatuurfluctuaties in zowel stromend en stilstaand medium alsmede de bevriezingstijd. Daarnaast is de benodigde isolatiedikte om condensatie te voorkomen in enkel of meerdere lagen te berekenen - dit alles afhankelijk van de bouwomstandigheden en andere variabelen zoals medium, omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.