NEWS
|
01.06.2021

Kaiflex HT s2 vervangt Kaifelx HT plus

Betrouwbare brandveiligheid volgens materiaalklasse CL-s2, d0, dit is wat Kaimann aanbiedt met de nieuwe Kaiflex HT s2 die vanaf 1 juni 2021 wordt geïntroduceerd en de huidige Kaiflex HT plus zal vervangen. Deze isolatie ontwikkelt slechts een geringe hoeveelheid rook in geval van brand, druipt niet brandend en heeft voor alle diktes het predicaat: “beperkte bijdrage aan brand”.

Net als zijn voorganger Kaiflex HTplus is de nieuwe Kaiflex HT s2 productfamilie een universeel inzetbare isolatie voor drinkwater-, warm- en koudwaterleidingen alsook verwarmingsleidingen in woningen en bedrijfsgebouwen. Het uitgebreide assortiment biedt oplossingen voor vele toepassingen: voor alle leidingen is er de juiste dikte. Dankzij de hoge warmte-isolatie - constante warmtegeleiding over alle afmetingen bij +40°C ≤ 0,040 W/(m·K) - kan Kaiflex HT s2 de energiekosten van een gebouw aanzienlijk verlagen, gewoon door het isoleren van de toegankelijke leidingen. Tegelijkertijd zorgt de lage warmtegeleiding ervoor dat de temperaturen voor koudwater- en warmwaterleidingen veilig worden aangehouden en de groei van legionellabacteriën wordt voorkomen. Kaiflex HT s2 is vrij van CFK- en HCFK-gassen en vezels, voldoet bovendien aan hoge hygiënische eisen en draagt bij tot een positief binnenklimaat.

Sterk in prestaties & veelzijdig

Het grijze buismateriaal met zijn gesloten celstructuur werkt als damprem en verhindert aldus de vorming van condens en vermindert zo het risico op CUI (corrosie onder isolatie). Dankzij de antimicrobiële eigenschappen heeft het isolatiemateriaal geen extra biociden nodig en biedt het een doeltreffende bescherming tegen schimmel- en bacteriegroei. Bovendien vermindert Kaiflex HT s2 ongewenste stromings- en tikgeluiden van vloeistoffen in leidingen. Dit maakt van Kaiflex HT s2 de ideale keuze voor opdrachtgevers die een hoge energie-efficiëntie, veiligheid en geluidsisolatie naar waarde schatten.