Sign In

​​

Corporate Information

Om Kaimann

Header Slider Images

Kaimann - Historien om ett dynamiskt företag med innovativ kraft inom isoleringsmaterial av elastomer

Vi hittar alltid den bästa lösningen för våra kunder - från denna enkla avsikt utvecklar Kaimann innovativa idéer och kontinuerliga framsteg. Vi tillverkar elastiska isoleringsmaterial som uppfyller högsta standard och ställer krav på energieffektivitet och brand-, ljud- och korrosionsskydd.

Vår vision från första början: Kaimann blir tillverkare av världens bästa flexibla isoleringsmaterial av gummi. För att göra denna vision till verklighet fokuserar vi på våra kunder, raffinering och optimering av produktionsprocesser, teknik och isoleringsmaterial, förpackningar och frakt. Oavsett hur processer når sina gränser, försöker vi allt för att övervinna dem och hitta nya lösningar - vilket är grunden för högkvalitativa produkter och tjänster.

 

Med 320 anställda är Kaimann GmbH en av de ledande leverantörerna av teknik och innovation inom området isoleringsmaterial av elastomer. Som medlem i Saint-Gobain-koncernen erbjuder vi en bred portfölj av isoleringsmaterial av elastomer för ett brett utbud av applikationer i mer än 50 länder och används inom följande områden: Byggnadstjänster, industriell tillverkning, livsmedelsindustri, kemisk-farmaceutisk och tung industri samt inom olje- och gassektorn.


 

Ambitiös vision och kontinuerlig utveckling

Sedan starten med Wilhelm Kaimann i Hövelhof 1959 har vi inom en mycket kort tid utvecklats från ett specialiserat enmansföretag till ett internationellt känt företag. År 2003 tog Jürgen Kaimann över företagsledningen och blev företagets ansikte. Under hans ledning har Kaimann GmbH gjort sig ett namn för sig själv med mycket innovativa lösningar och exemplarisk produktkvalitet.


 

Global tillväxt, nya segment

Saint-Gobain-koncernföretag designar, tillverkar och distribuerar material och lösningar för bygg, transport, infrastruktur och industriella applikationer. Med övergången till denna koncern år 2018 lades grunden för att ytterligare utvidga bolagets potential inom området teknisk isolering och att utveckla attraktiva nya segment och globala tillväxtregioner. Som en ledande tillverkare och distributör av hållbara isoleringslösningar är Saint-Gobain det enda företaget i världen som kan erbjuda sina kunder innovativa och effektiva produktsortiment som kan användas i nästan alla temperaturintervall och samtidigt skapa ansvarsfull resursanvändning. Saint-Gobain bedriver kampen mot klimatförändringen i syfte att "GÖRA VÄRLDEN BÄTTRE HEM".


Optimala produktionsprocesser för skräddarsydda produkter

Som utvecklare av modern teknik förbättrar vi ständigt våra processer och produkter. För att kunna erbjuda våra kunder skräddarsydda och flexibla lösningar har vi också tagit fram och utvecklat våra egna system. Vår produktionslinje gör fabriken i Kaimann till ett av de mest avancerade och moderna produktionsanläggningarna för isoleringsmaterial av elastomer. Intelligent växtteknik säkerställer att alla produkter produceras särskilt effektivt och med jämn kvalitet.

 

 

​​En viktig del av vår ekonomiska och progressiva produktion är den granuleringsteknik som används i vår Hövelhof-fabrik. Vi har lyckats övervinna de fysiska gränserna för isoleringsproduktionen, stoppa produktionsprocessen vid en viss tidpunkt och omvandla materialet till gummigranulat. Detta förhindrar en tidig reaktion av ämnena och ökar kvaliteten på produkten. Tack vare ytterligare precisionsarbete har vi också nästan helt eliminerat "krympeffekten" efter produktion. Denna teknik och behärskning av produktionsprocesser gör att vi kan producera produkter av hög kvalitet i exakta dimensioner.


 

Hög service till kunden

För bästa möjliga service har vi utvecklat ett innovativt logistik- och förpackningskoncept som väsentligt förenklar och accelererar transport, lagring, leverans och hantering för våra kunder. Vårt helautomatiserade logistikcenter med 20 000 pallar möjliggör snabb, pålitlig och flexibel leverans till Kaimanns partners över hela världen. Den högsta graden av standardisering och förpackningsautomatisering i kombination med toppmodern lagringsteknik säkerställer pålitlig, kompakt, ekonomisk och effektiv service.


Framtiden i sikte

Produktionsprocesser, förpackningar och logistik: Genom att kontinuerligt förbättra dessa tre områden erbjuder vi våra kunder höga fördelar, säkerhet och flexibilitet. Vi lyssnar och använder vår expertis och kreativitet för att hjälpa våra kunder att uppnå sina mål.

Teasertext for results and related content
Sedan företaget grundades1959, har vi skrivit en imponerande framgångssaga.

Images

Thumbnail for news overview
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Countries
SWE - sv
Attributes
 
Test Methods
 
Application Areas
 
Tags
 

Technical columns

Target
corporate
Footer Link
 
Footer Link Name