Sign In

News

Innovativt förpacknings- och logistikkoncept från Kaimann

Header Slider Images

Logistics 4.0: Med Kairopak ordnat snabbt och enkelt

Som utvecklare av modern teknik optimerar Kaimann kontinuerligt sina processer och produkter. Detta gynnar både handel och processorer - särskilt när det gäller optimal leverans. För att kunna betjäna behovet av flexibel och kortsiktig leverans ännu mer målinriktat, har isoleringsspecialisten lanserat logistik- och förpackningssystemet Kairopak på marknaden. ”Vid utformning av Kairopak Systems har vi inriktat oss i alla avseenden på våra kunders dagliga krav”, bekräftar Georg Josef (Jürgen) Kaimann, CEO.

Kortare kartonger och en enhetlig vit förpackning – dessa var de första förändringarna som omedelbart var synliga för kunderna och som medförde förändringen av Kairopak. Men att bara minska det nya systemet till förpackningen är alldeles för kort tänkt. Det finns mycket mer bakom detta: en innovativ allsidig service från framtidsorienterad logistik och funktionellt förpackade produkter, vilket har en positiv effekt på hela värdekedjan - och det ger kunderna ett verkligt mervärde.

Snabb leverans av små kvantiteter ner till byggarbetsplatsen

Kairopak möjliggör flexibel konsumtionsbaserad leverans av ännu mindre enheter. Och ända fram till byggarbetsplatsen eller lagret. Möjligheten, att även skicka individuella kartonger billigt, snabbar också upp efterleveranserna betydligt. Samtidigt säkerställer pakettjänstfunktionen leveransspårning under paketservice-leveransen. Detta öppnar möjligheten för marknadspartner att idealiskt integrera Kairopak till mervärdesökande onlineservice och därmed stärka sin lojalitet gentemot sina kunder.

Effektiv lagerhållning, förenklad hantering, bra för miljön

Det nya systemet är lika platsbesparande som det är effektivt: Genom det anpassade längdmåttet på 1,20 m kan den nödvändiga pallvolymen reduceras med 63 % och kartongvolymen med 40 %. De kortare kartongerna, säkerställer inte bara en smidigare lagring. Hanteringen i lagret och på byggarbetsplatsen har också förenklats betydligt av de minskade dimensionerna.

I summan av dess fördelar är logistik- och förpackningssystemet konstruerat för att optimalt stödja hanterings- och försörjningskedjan. Eftersom den intelligenta nya utvecklingen dessutom är miljövänlig, tilldelade den franska återförsäljargruppen SOCODA ett innovationspris, som hedrar tillverkaren för särskilt hållbara och ekologiska produkter.

Teasertext for results and related content
Logistics 4.0: Med Kairopak ordnat snabbt och enkelt.

Images

Thumbnail for news overview
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Countries
SWE - sv
Attributes
 
Test Methods
 
Application Areas
 
Tags
 
Topics
Service

Technical columns

Article Date
12/4/2018
Target
news