Sign In

News

Kaiflex HFplus s2

Header Slider Images

Halogenfritt isoleringsmaterial Kaiflex HF kan nu även fås i rökklassen s2

För en halogenfri teknisk isolering av byggnads-, industri- och specialtillämpningar har Kaimann tillsammans med Kaiflex HFplus s2 utvecklat ett isoleringssystem, som samtidigt ger maximal säkerhet vid brand och ett tillförlitligt korrosionsskydd. Den halogenfria elastomeren är perfekt för isolering av rostfria rör, som uppfyller alla säkerhetsstandarder även under maximal påfrestning.

Med rökklass s2 uppfyller Kaiflex HFplus s2 de mycket höga europeiska brand- och rökbestämmelserna. Isoleringssystemet är fritt från PVC, klorider och bromerade flamskyddsmedel. Beroende på konfigurationen överensstämmer den med Green Building Standards och kan därför utan tvekan användas i hållbara byggnadsarbeten.

Säkert totalsystem för halogenfri isolering

Så att planerare och bearbetare är på den säkra sidan har Kaimann optimalt samordnat alla komponenter i isoleringssystemet. Certifieringsprocessen för att certifiera motsvarande europeiska brand- och rökklasser är för närvarande färdigställd. Det halogenfria speciallimmet Kaiflex 494 HHF har utvecklats speciellt för säker limning av Kaiflex HFplus med hög initial vidhäftning. Den särskilt bekväma och samtidigt miljövänliga skarvhylsan Kaifix EC HF möjliggör snabb stötlimning av slangmaterial. Lika imponerande är röret som stöder Kaifix PS HF som tillhör systemet tack vare den lätta hanteringen. Tack vare den patentsökta R-FORCE-tekniken bortfaller insatsen för förstyvning. Samtidigt är materialet styvt och tillräckligt flexibelt för att fungera som isolering i sig, vilket underlättar montering tack vare dess toleransutjämnande egenskaper och praktiskt klickfäste.

För enkelt montage bidrar också fördelen med 1,20 m fördelsmått, där plåt- och slangmaterialet finns. Detta säkerställer också platsbesparande lagring, mer flexibel transport - på begäran direkt till byggarbetsplatsen av Kaimann - och enklare hantering på plats.

Teasertext for results and related content
Halogenfritt isoleringsmaterial Kaiflex HF kan nu även fås i rökklassen s2.

Images

Thumbnail for news overview
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Countries
SWE - sv
Attributes
 
Test Methods
 
Application Areas
 
Tags
 
Topics
Products

Technical columns

Article Date
12/4/2018
Target
news