Sign In

Kaiflex ST s2
Mnohonásobné možnosti použití. Optimální jistota v případě požáru.

Product

Kaiflex ST s2

Body text (for non PDB products only!)

Kraven på strukturellt brandskydd och framför allt på ökad personsäkerhet vid en brand har ökat i Europa under flera år. Det krävs allt oftare begränsad rökutveckling, vilket motsvarar rökutvecklingsklass "s2" enligt EN 13501-1 som är minimikravet för flamskyddade byggprodukter. Kaimann uppfyller de ökade kraven och erbjuder ökad brandsäkerhet med Kaiflex ST s2: Isoleringsmaterialet av sluten cellgummi har en begränsad rökutveckling med s2, är självsläckande och droppar inte. Dessa egenskaper innebär att isoleringsmaterialet uppfyller de krävande europeiska kraven för brännbara byggnadsmaterial, t.ex. MVV TB, VKF RF2, klass O (i enlighet med brittiska byggregler) och klass 1 (testat i enlighet med BS46-7) för flamspridning på ytan.

Det universella isoleringsmaterialet för flexibel användning

Kaiflex ST s2 är inte bara ett pålitligt brandskydd utan även universellt användbart. Tack vare det breda produktsortimentet och i kombination med systemfördelarna med rörhållare och speciallim kan isoleringsmaterialet användas för alla typer av projekt utan att man behöver byta material eller tillverkare. Kaiflex ST s2 är alltså Kaimanns standard för teknisk isolering.

Isoleringsmaterialet kan användas för kalla och varma rör och för olika rördiametrar - både i små pannrum och i stora projekt. Särskilt när det gäller de allt oftare installerade växlande temperatursystemen förhindrar den på ett tillförlitligt sätt kondens- och korrosionsbildning och uppfyller samtidigt de lagstadgade kraven för varmvatten- och värmedistributionssystem när den är korrekt dimensionerad. Det används i kyl- och luftkonditioneringssystem för att isolera rörledningar i högtrafikerade offentliga och kommersiella byggnader, t.ex. flygplatser, stora kontorskomplex, hotell, samt i bostadshus, industrianläggningar och skeppsbyggen. Tack vare sin antimikrobiella och fiberfria struktur för höga hygieniska krav är Kaiflex ST s2 också särskilt lämplig för användning i sjukvårdsinrättningar, t.ex. sjukhus.

Testad och certifierad - mycket goda tekniska värden

Kaiflex ST s2 imponerar förutom med sitt breda användningsområde även med tekniska värden på högsta nivå: tack vare den mycket låga värmeledningsförmågan och de bästa värdena för vattendunstdiffusionsbeständighet är Kaimanns isoleringsmaterial extremt energieffektivt och ger ett varaktigt skydd mot energiförluster. Den fungerar effektivt som en ångspärr och förhindrar på ett tillförlitligt sätt kondensation, vilket minimerar risken för korrosion under isoleringen. Kaiflex ST s2 säkerställer därmed tillförlitlig isoleringsprestanda under hela systemets livslängd.

Kaiflex ST s2-slangar finns som standardprodukt eller självhäftande i längder på 2 och 1,2 meter. Oavsett vilken variant som väljs är bearbetningen enkel.

Med hjälp av miljöproduktdeklarationerna (EPD) blir livscykelbedömningen av Kaimanns isoleringsmaterial ännu mer transparent, vilket gör att företaget stöder planeringen och certifieringen av hållbara byggnader.

Teasertext for results and related content
Kraven på strukturellt brandskydd och framför allt på ökad personsäkerhet vid en brand har ökat i Europa under flera år.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Product Overview fields

Related Content

Tagging columns

Product ID
Kaiflex ST s2
Product category
coverings
Attributes
 
Countries
SWE - sv
Polymer
 
Test Methods
 
Application Areas
Refrigeration; Cold Water Applications; HVAC Applications; Lebensmittelindustrie; Pharmaceutical Industries; Low temperature applications; Heavy Industries; Domestic Heating
Tags
NoSearch; NoSelector

Technical columns

Target
products/elastomeric-foams/benefits
Footer Link
 
Footer Link Name