Sign In

R-FORCE
Semi-rigid elastomeric foam

Product

R-FORCE SERIEF

Body text (for non PDB products only!)

Materialet

R-FORCE är egentligen inget material, utan en teknik: Ett isoleringsmaterial av elastomerer vid namnet Kaiflex utgör grunden för en patentanmäld metod, som skapar ett trycktåligt och fincelligt skum av hög kvalitet. Fastheten kan varieras inom ett brett område på mellan 80 och över 150 kPa (EN 826). R-FORCE ger elastomerprodukter unika egenskaper som inga andra material kan uppnå.

Alla R-FORCE-material har ett förträffligt kompressionsbeteende: R-FORCE utvecklar en större överproportionell motkraft ju högre trycket blir. Det progressiva tryckbeteendet innebär att materialet är betydligt säkrare vid användning än material av värmeplast eller hårdskum: Medan standardskummaterial bara motverkar trycket proportionellt utvecklar R-FORCE ett extremt mottryck och får kompressionen att avstanna.

 

Användningsområden

R-FORCE-skum är idealiskt för alla användningsområden där materialet måste vara stabilt och samtidigt mycket lätt att bearbeta, med samma egenskaper som gummi:

  • Rörställningar och -vaggor, lager för bärar, stolpar og rör
  • Isoleringar för rörledningar och behållare som kan beträdas
  • Prefabricerad armatur- och systemisolering (Prefabs), t. ex. pumpar, ventiler
  • Halvskal till rör, grenstycken etc.
  • Isolering av jordledningar

 

R-FORCE-typer

 

R-FORCEFast och hårt som hårdskum, men fortfarande flexibelt tack var den kautschukbaserade konstruktionen. Brottsäkerheten gör att materialet kan bära upp även en stor vikt.
 
R-FORCEplusSnabb, säker och mångsidig isolering överallt på byggplatser eller i verkstäder tack vare de patentanmälda R-FORCEplus V-Cut-mattorna.
Teasertext for results and related content
R-FORCE är egentligen inget material, utan en teknik: Ett isoleringsmaterial av elastomerer vid namnet Kaiflex utgör grunden för en patentanmäld metod, som skapar ett trycktåligt och fincelligt skum av hög kvalitet.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Product Overview fields

Related Content

Tagging columns

Product ID
R-FORCE
Product category
special-products
Attributes
 
Countries
SWE - sv
Polymer
 
Test Methods
 
Application Areas
Heavy Industries; Marine & Offshore Applications
Tags
Special-Products; Productselector; Offline

Technical columns

Target
products/elastomeric-foams-special-application/benefits
Footer Link
 
Footer Link Name