Sign In

News

R-FORCE

Header Slider Images

R-FORCE: Izolaţie elastomerică rezistentă la presiune


 

Materialele izolante Kaiflex cu suprafaţa lor impermeabilă, cu efectul excelent de barieră de vapori, datorită structurii celulare închise şi conductivităţii lor termice reduse au o utilizare universală şi ele sunt, de asemenea, folosite pentru: instalaţiile de răcire şi de încălzire din subsol, sistemele de energie solară de pe acoperiş, instalaţiile industriale de pe câmpii. Mai rar însă, sub câmpie. Dar şi acolo izolaţia este folosită pentru conductele de termoficare, ţevi, etc.

Kaimann a fost conştient de faptul că spuma elastomerică normală nu poate avea astfel de aplicaţii datorită compresibilităţii sale. Într-adevăr, toate celelalte însuşiri ale materialelor izolante pe bază de cauciuc ar fi absolut ideale pentru aplicaţiile amintite. De aceea, Kaiflex a evoluat la R-FORCE: o spumă elastomerică rezistentă la compresiune.

Tehnologia R-FORCE, în curs de brevetare, permite reglarea, aprope după plac, a rezistenţei la compresiune sau „duritatea percepută“ a materialului izolant, fără a compromite celelalte însuşiri. Spumele R-FORCE prezintă o densitate de la 50 până la 90 kg/m³ şi sunt, prin urmare, mult superioare metodei tradiţionale de rigidizare prin mărirea densităţii în punctul de greutate, in punto, dar şi în privinţa izolării termice. Spumele clasice rezistente la compresiune şi parţial flexibile încep abia la 100 kg/m³şi aceasta doar cu valori mai mici ale izolaţiei termice şi rezistenţei la compresiune.

Montarea sub pământ a conductelor izolate sau a celor care trebuie izolate, aflată în faza de planificare, este o provocare şi în realitate nu este mai simplu: Instalaţiile sunt greu accesibile, sunt ameninţate de umiditate sau chiar, în mod direct, de apă şi după finalizare se doreşte linişte, lipsa problemelor, a lucrărilor de întreţinere sau deschiderea gropii.

R-FORCE s- a dezvoltat pentru a rezolva din timp aceste probleme: Materialul este rezistent la apă şi are proprietăţi inerente, foarte bune de barieră de umiditate şi de vapori. Suprafaţa sa este fixă, închisă şi cu capacitate de solicitare mecanică. Sub presiune, aproape că nu se deformează şi nu se sparge şi nu se rupe.

R-FORCE este încă flexibil pentru toate grosimile. De aceea, este uşor de prelucrat şi foarte adaptabil. Poate fi prelucrat prin aşchiere şi permite astfel izolarea celor mai complicate forme geometrice şi armături. Abia se poate vorbi de o limitare a posibilităţilor, de la consolidarea sub apă, pământ, beton sau mansardă, izolaţiile pereţilor şi a acoperişurilor până la aplicaţii extrem de specializate în domeniul construcţiilor, industriei şi transportului: R-FORCE este forţa din spumă.​ 

Teasertext for results and related content
Izolaţie elastomerică rezistentă la presiune.

Images

Thumbnail for news overview
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Countries
ROU - ro
Attributes
 
Test Methods
 
Application Areas
 
Tags
Offline
Topics
Products

Technical columns

Article Date
11/4/2014
Target
news