Sign In

Blog

 Instalare corectă a materialelor izolatoare fără halogeni

Header Slider Images

Instalare corectă a materialelor izolatoare fără halogeni

Materialele izolante fără halogeni devin din ce în ce mai importante în izolaţi tehnice. Aceste izolanţi nu conţin PVC, clorizi şi substanţe ignifuge bromurate, de accea pot fi utilizate, în funcţie de configuraţie, atât în penrtu realizare de sisteme de constructii ecologice Green Building, cât şi cldiri durabile. Materialul izolant (de ex. Kaiflex HFplus s2) este foarte adecvat la izolare de sisteme de conducte din oţel inoxidabil, respectiv pentru utilizarea în aplicaţi din industriale şi speciale, acolo unde gazele toxice provenite din incendii prezintă un pericol deosebit. Printre acestea se numără şi utilizările din domeniul naval şi feroviar. Prelucrarea materialelor lipsite de halogeni necesită însă anumite cunoştinţe de specialitate (Know-How).

Izolarea de tuburi, unghiuri şi coturi

La prelucrarea materialului este necesar să se cunoască şi să se ia în considerare caracteristicile speciale ale acestora. Din punct de vedere mecanic, materiale izolante fără halogeni nu sunt atât de rezistente, ca cele FEF realizate din granule standard. Aceasta se datorează faptului, că lipseşte efectul stabilizator al componentelor halogenate. Din acest motiv, prelucrarea materialelor izolante trebuie să se realizeze fără a aplica tensiuni, sau numai tensiuni reduse. Atunci când plăcile tăiate la dimensiuni prea mici, sau sunt întinse, există posibilitatea de a se forma microfisuri.

Reţeta de fabricare a acestor izolanţi este fără materiale halogene, ele necesită o grijă deosebită la manevrare. Frecare și utilizarea excesivă a forței trebuie să fie evitată în orice caz. În cazul in care dorim să izolăm țeava prin tragerea tubului izolant pe țeavă, trebuie întotdeauna selectată un tub izolant cu un diametru interior mai mare, deoarece în cazul în care tubul izolant este trasă pe țeavă prin forță, acesta este posibil să se deterioreze.

Sfaturi şi instrucţiuni de montaj suplimentare aferente prelucrării materialelor fără materiale halogene puteţi găsi în instrucţiunile noastre de montaj.

Teasertext for results and related content
Prelucrarea materialelor lipsite de halogeni necesită însă anumite cunoştinţe de specialitate (Know-How).

Images

Thumbnail for news overview
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Countries
ROU - ro
Attributes
 
Test Methods
 
Application Areas
 
Tags
Corporate Content
Topics
 

Technical columns

Article Date
5/20/2019
Target
blog-technical-insulation