Sign In

Application Area

Instalaţii solare

Header Slider Images

​​​​​​​​​​​Instalaţii solare

Pierderile de căldură pe conductele cu ţevi dintre rezervorul de apă caldă şi colectoarele solare reduc eficienţa sistemului. Însă prin comparaţie cu sistemele convenţionale, nu se risipesc combustibili fosili. Izolarea instalaţiilor solare reduce iederile energetice astfel încât sistemul funcţionează eficient pe toată durata anului. Acest fapt este extrem de important pe timpul toamnei, iernii şi primăverii, deoarece datorită energiei economisite nu mai este astfel necesar să se utilizeze exclusiv combustibilii fosili.

În cazul izolării instalaţiilor solare se impune respectarea altor condiţii, diferite faţă de cele privind reţelele de apă caldă convenţionale. Colectoarele solare sunt situate, în marea lor majoritate, pe exteriorul clădirii. Din cauza poziţiei expuse a colectorului aferent rezervorului de apă caldă, izolaţia acestuia este susceptibilă la influenţe exterioare nocive precum radiaţii UV, ozon, păsări sau rozătoare. Astfel de daune pot deteriora izolaţia şi apar punţi termice. Pierderile energetice sunt programate în avans.

Pentru a nu se produce pierderi energetice în raport cu instalaţiile solare, izolaţia trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:

Teasertext for results and related content
Kaiflex creşte eficienţa energetică a instalaţiilor solare.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
Solar Hot Water
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name