Sign In

Application Area

Construcţia vapoarelor

Header Slider Images

​​​​​​​​​​​​Construcţia vapoarelor

Vapoarele moderne, dotate cu toate sistemele mecanice posibile, sunt cu mult mai elaborate decât orice hotel sau fabrică de pe uscat. Printre ele se numără vase uriaşe de croazieră, dar şi vase FPSO (Floating Production Storage and Offloading Unit, vase de producţie şi depozitare) pentru stocarea petrolului şi gazelor naturale.

Aici sunt disponibile toate sistemele posibile: de la dispozitivele de încălzire a încăperilor prin intermediul aparatelor de climatizare şi până la sisteme de răcire complicate pentru păstrarea alimentelor şi chiar şi pentru spaţiile frigorifice de la bordul vapoarelor. Dispozitivele mecanice folosite în mijlocul oceanelor au de-a face, în ceea ce priveşte izolarea tehnică, cu aceleaşi probleme ca pe uscat, deşi mai există şi alţi factori suplimentari care joacă un rol important. Focul şi fumul sunt aspecte foarte importante pe mare, iar Organizaţia Maritimă Internaţională IMO (International Maritime Organisation) le-a luat în considerare, introducând proceduri proprii privind testarea situaţiilor de incendiu. Aceste proceduri sunt recunoscute la nivel mondial şi cuprind măsuri de stabilire a densităţii fumului, precum şi al toxicităţii gazelor arse.

Mai înainte de implementarea unui material izolant în cadrul unei nave, acesta trebuie să treacă toate testele relevante ale IMO. Societățile de asigurare din domeniul naval, îndeosebi Lloyds Register, American Bureau of Shipping (ABS) și Bureau Veritas folosesc rezultatele testelor IMO, pentru emiterea certificatelor pentru materiale, care permit instalarea izolatoarelor la bordul navelor de mari dimensiuni, dar şi al altor vase. Materialele izolatoare trebuie să fie prezente în cadrul sistemelor mecanice din domeniul navigaţiei, pentru a împiedica formarea condensului, pierderile de energie şi corodarea ţevilor, având, în mod ideal, următoarele caracteristici:

Teasertext for results and related content
Kaiflex previne corodarea ţevilor de pe vapoare.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
Shipbuilding
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name