Sign In

Application Area

Frigotehnică

Header Slider Images

​​​​​​​​​​​​​​​Frigotehnică

Conductele cu ţevi din frigotehnică transportă agenţi frigorifici cu temperaturi mult mai joase decât temperatura ambientă. Din cauza acestor diferenţe de temperatură se produce condensarea pe porţiunile exterioare ale ţevilor. Urmarea acestora sunt coroziunea şi formarea de mucegai. Sistemul frigorific este avariat şi se produc defecţiuni. Într-un sistem frigorific se utilizează schimbătoarele de căldură, ce sunt racordate prin intermediul conductelor cu ţevi. În conductele cu ţevi se află un agent frigorific sub formă lichidă sau gazoasă. Contractarea şi decontractarea agentului frigorific permit răcirea sistemului frigorific.

La temperaturi de funcţionare de sub 0 °C apa îngheaţă astfel în conducte. Formarea de gheaţă îngreunează funcţionarea unui sistem frigorific şi poate reduce în mod drastic performanţa sistemică şi durata preconizată de viaţă a instalaţiei. O izolaţie elastomerică dimensionată corect, cu celule închise este astfel indispensabilă pentru ansamblul de conducte cu ţevi a unui sistem frigorific.

Condensatul şi formarea de gheaţă se produc cel mai rapid în punctele vulnerabile ale sistemului. Ventilele, flanşele, senzorii palpatori trebuie să fie corect izolaţi. O izolaţie trebuie să prezinte următoarele caracteristici:​​

Teasertext for results and related content
Kaiflex previne condensarea.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
Refrigeration
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name