Sign In

News

Kaivenience

Header Slider Images

Reglarea limitelor de zgomot – cu sisteme de izolanţi fonice Kaimann

La serviciu, sau în spațiile de locuit: zgomotul există aproape pretutindeni. Împiedică bunăstarea, concentrarea și productivitatea utilizatorilor unei clădiri și poate chiar reduce valoarea unei proprietăți. În plus față de zgomotul ambiental al unei clădiri, suntem deseori sensibili la zgomotul provenite din instalațiile de apă, de canalizare și de drenaj. Aceste zgomote pot fi deosebit de puternice și perturbatoare - mai ales dacă sunt lângă încăperi conduse, în care ar trebui să fie liniște, cum ar fi dormitoarele și birourile.

Din acest motiv Kaimann, unul dintre producătorii cei mai importanți de materiale izolante tehnice, și-a extins gama cu sistemul de izolanți fonice Kaivnience, care în combinație cu diferite sisteme de folie absorbante de zgomote, este potrivită pentru izolarea acustică sistemelor de canalizare, de apă reziduală și de drenaj apă pluvială. Soluția dezvoltată cu o grosime a stratului de izolare de numai 5 până la 10 mm este mai subțire decât sistemele convenționale, prin urmare este adecvată în special pentru situații de izolări fonice in locuri înghesuite și reamenajare, de exemplu renovări.

Izolare fonică eficientă

Printre numeroasele tipuri de zgomote perturbatoare provenite din instalații, putem enumera sunetul căderii de apă și sunetul de corp provenită din coturile țevilor datorită lovirii de apă căzătoare în perețile coturilor. Contactul fizic, care intervine de exemplu între o țeavă si perete, printr-un suport de suspendare a țevii, poate propaga vibrațiile de la o suprafață pe altă o suprafață și poate provoca sunet de corp transmisă de structură. Kaivenience este o soluție pentru înlăturarea acestor probleme.

Sistemul de protecție împotriva zgomotului din mai multe straturi de la Kaimann, se bazează pe un material de izolare acustică cu pori deschiși, hidrofob și flexibil, fabricată din cauciuc sintetic elestomeric. Dacă izolantul fonic Kaivenience este atașată la conducte, va decupla vibrațiile din zgomotul transmis de structură și astfel amortizează eficient zgomotul aerian: fie zgomot de cădere, lovire sau circulare de apă- sistemul asigură, de asemenea, o reducere eficientă a zgomotului la diferite frecvențe.

 

Soluții eficiente pentru interior și exterior

Kaivenience este disponibil în trei variante diferite de produse. Kaiveninience AB este o folie de acoperire polimerică grea, încărcată cu materiale anorganice, fără plumb, potrivită la izolări de sisteme conduse în interiorul clădirilor. Kaiveninience AB-ALU este o folie de acoperire cu folie aluminizată compozit in plus, potrivită la izolări de sisteme conduse vizibile în interiorul clădirilor. O altă soluție pentru utilizare la izolare în exteriorul clădirilor este folia de acoperire Kaivenience Plus cu un strat de polimer de densitate ridicată și rezistentă. Toate variantele sunt livrabile caserate pe plăci fonoizolante, sau pe plăci fonoizolante autoadezive cu grosimile de izolare de 5 mm sau 10 mm.

Testat până la o reducere de zgomot de 18 dB(A)

Efectul de reducere a sunetului la Kaivenience au fost dovedite, prin efectuarea de teste oficiale bazate pe standardele DIN 4109:2018-01 și DIN EN 14366:2005-2. Comform rezultatelor, la viteză circulare de apă de 2 l/s într-un sistem de canalizare ușoară din plastic, izolată fonic cu Kaivenience se realizează o reducere a nivelului de zgomot de până la 15 dB(A) în spațiul de instalare a țevii, și de până la 18 dB(A) în spațiul din spatele peretelui de instalare. Acest lucru înseamnă că îndeplinește cerințele de izolarea fonică a clădirilor în conformitate cu DIN 4109 și VDI 4100.

Teasertext for results and related content
Reglarea limitelor de zgomot –
cu sisteme de izolanţi fonice Kaimann

Images

Thumbnail for news overview
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Countries
ROU - ro
Attributes
 
Test Methods
 
Application Areas
 
Tags
 
Topics
Products

Technical columns

Article Date
11/4/2019
Target
news