Sign In

Application Area

Aplicaţii HVAC

Header Slider Images

​​​​​​​​​​Aplicaţii HVAC

Din ce în ce mai multe clădiri de mari şi mici dimensiuni beneficiază de alimentarea cu şi evacuarea aerului. Aerul încăperii devine din ce în ce mai des un factor determinant al stării de bine. De aceea canalele de aer câştigă tot mai mult în importanţă pentru clădiri, pentru a putea comanda astfel aerul cald, cel uzat şi aerul exterior mai rece. Izolaţia este o parte integrantă fundamentală a climatizării unei instalaţii de aer condiţionat cu canale de aer. Suprafeţele canalelor de aer generează pierderi semnificative de căldură. Această pierdere de energie poate fi minimizată cu ajutorul unei izolaţii. Suplimentar se exclude şi o posibilă formare de condensat în cazul unei dimensionări corecte a izolaţiei elastomerice cu celule închise.

Alături de aerul cald şi rece sunt transportate şi substanţe poluante şi generatoare de zgomot, prin combinaţia lor producându-se aşa-numitul "Sick-Building-Syndrom" (termen în limba engleză, semnificând „sindromul clădirii bolnave”), despre care se presupune că poate provoca sau agrava boli. Printre consecinţe se numără între altele şi oboseala, care duce la o scădere semnificativ perceptibilă a productivităţii.

O izolaţie poate conţine praf, fibre şi mucegai, de aceea selecţia corectă a materialului izolator adecvat este astfel de o importanţă esenţială. Materialele izolante flexibile cu celule închise sunt fără conţinut de praf şi fibre, precum şi neexpuse formării mucegaiului. Materialele izolatoare flexibile au bune proprietăţi acustice şi reprezintă astfel, în combinaţie cu excelentele valori termice, o completare optimă a sistemului integral pentru instalaţiile de aer condiţionat.

În cazul unei selecţii corecte a izolării pentru un sistem de ventilaţie este necesar să se aibă în vedere, într-un caz ideal, următoarele caracteristici:

Teasertext for results and related content
Aer interior curat şi sănătos datorită materialelor izolante Kaiflex.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
HVAC Applications
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name