Sign In

Application Area

Industria alimentară

Header Slider Images

​​​​​​​​​​Industria alimentară

Producţia alimentelor este un domeniu de activitate extrem de sensibil şi trebuie să se garanteze că substanţele nocive nu pot pătrunde, pe durata fabricaţiei acestora, în alimente. Aceste substanţe includ printre altele praf, fibre, mucegai şi chimicale organice volatile.

Este foarte important să se prevină propagarea mucegaiului şi a bacteriilor şi ca toate suprafeţele din punctele de lucru unde se produc alimente, inclusiv suprafaţa liber expusă a materialului izolant să fie uşor de curăţat şi de întreţinut. Deoarece se utilizează pe lângă apă şi detergenţi speciali, materialul izolant nu trebuie astfel să absoarbă respectivele chimicale şi să reacţioneze împreună cu acestea. Materialele izolatoare cu celule închise reprezintă un avantaj natural faţă de materialele pe bază de spume extrudate cu celule poroase deschise. În locaţiile în care se produc alimente se impune astfel să se utilizeze exclusiv materiale izolatoare cu celule închise şi ca acestea să fie prevăzute suplimentar cu un strat suplimentar învelitor al suprafeţelor pentru o curăţare uşoară. Impurificarea fibrelor reprezintă o problematică suplimentară

Fibrele industriale sintetice pot pătrunde în timpul fabricaţiei pe alimente, ceea ce poate contribui în ultimă instanţă la probleme de sănătate pe termen lung. Această situaţie nu este însă posibilă în cazul materialelor izolatoare fără conţinut de fibre, cu celule închise, nefiind astfel necesare măsuri speciale de prevenţie.

Pentru conductele cu ţevi din domeniul industriei alimentare se impune utilizarea unei izolaţii cu următoarele caracteristici:

Teasertext for results and related content
Kaiflex în producţia de alimente.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
Food Industries
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name