Sign In

Application Area

Încălzire / instalaţii sanitare

Header Slider Images

​​​​​​​​​​​​​Încălzire / instalaţii sanitare din segmentul casnic ​

În lumea de astăzi, ideea unei vieţi cotidiene fără încălzire centrală durabilă şi fără apă caldă curentă este de neimaginat. Casele încălzite reprezintă un mod de viaţă sănătos pentru locuitorii lor, datorită apei calde, îmbăierea devine mai simplă şi mai comodă. O încălzire centrală joacă un rol atât de important, încât toate gospodăriile moderne sunt proiectate pe baza ideii fundamentale a unui sistem de încălzire centrală.

În clădirile existente izolate neconform, funcţionarea unui sistem de încălzire poate fi o chestiune costisitoare. Măsurile de reducere a pierderii de căldură sunt astfel extrem de populare. Funcţionarea acestora poate fi extrem de costisitoare la nivel anual, indiferent dacă este vorba despre sisteme de termoficare alimentate exclusiv cu combustibili fosili sau dacă apa caldă şi căldura sunt generate de centrale auxiliare pe bază de energie solară. Costurile de încălzire cresc încontinuu iar consumatorul le suportă pe cont propriu. Acestea devin cu atât mai costisitoare, cu cât aceste sisteme de termoficare sunt operate mai ineficient din punct de vedere economic. Măsurile eficace de economisire a energiei încep odată cu sistemul de termoficare. Apa caldă este procesată la ora actuală în rezervoarele de apă caldă cu o temperatură de 60° C. Sistemele de termoficare moderne pot fi susţinute în mod auxiliar cu energie solară şi/sau cu pompe de căldură pe bază de energii regenerabile. Cea mai mare parte a termoficărilor existente sunt însă alimentate energetic pe bază de combustibili convenţionali (precum ulei sau gaz) iar mai rar şi electric.

O măsură de economisire a costurilor uşor de implementat, pentru a putea ameliora performanţa sistemului în integralitatea sa este izolarea sistemului complet de conducte, a repartitorului şi a ventilelor de blocare. Aceasta este aplicabilă în special pentru conductele pozate aparent din subsol. Investiţia în materialele izolatoare cu celule închise se amortizează de regulă în scurt timp.

Izolarea corectă trebuie să prezinte următoarele caracteris:

Teasertext for results and related content
Kaiflex economiseşte energie.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
Domestic Heating
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name