Sign In
Kaimann - Insulation Solutions for Commercial Applications

Application Area

Termoficare / Instalaţii sanitare

Header Slider Images

​​​​​​​​​​Termoficare / Instalaţii sanitare din infrastructura tehnică a spaţiilor rezidenţiale

Izolaţia elastomerică cu celule închise din infrastructura tehnică a clădirilor comerciale, ca în cazul băncilor, centrelor de birouri sau a spaţiilor publice ajută la reducerea pierderilor energetice la o valoare minimă, la optimizarea costurilor, fără a afecta temperatura necesară confortului termic. Instalaţiile industriale de încălzire sunt disponibile în numeroase modele de execuţie, însă configuraţia cea mai uzuală constă dintr-un şir de calorifere, ce sunt racordate la un cazan de încălzire centrală. Ţevile de dimensiuni medii din oţel sunt utilizate frecvent pentru a racorda caloriferele dispuse pe toată suprafaţa clădirii. Conductele cu ţevi parcurg un cămin central de vizitare pentru service pe lungimea acestuia, înainte ca acestea să fie segmentate pe fiecare nivel sub forma unor ţevi cu diametru mai redus. Sunt uzuale temperaturile între 75 °C şi 100 °C, există însă şi sisteme publice de furnizare a energiei termice care sunt operate cu temperaturi de funcţionare de până la 150 °C.

Condiţionat de timpii de funcţionare mai îndelungaţi şi conductele de ţevi foarte lungi, pierderile cumulate de căldură din reţelele de termoficare sunt extrem de ridicate. Pierderile de căldură pot fi extrem de „utile“ pentru consumator, o izolaţie a conductelor de termoficare permite însă un control maxim al energiei. Pierderile de căldură pot fi reduse în mod drastic mai ales în spaţiile nenecesare şi în căminele de vizitare pentru service.

O izolaţie pentru sistemul de conducte cu ţevi în integralitatea sa este obligatorie şi trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

Teasertext for results and related content
Ka​iflex se amortizează în scurt timp.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
Commercial Heating
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name