Sign In

Application Area

Aplicaţii pentru apă rece

Header Slider Images

​​​​​​​​​​​​Aplicaţii pentru apă rece​

Sfera de extindere a unei pagube respectiv costurile ocazionate de acele conducte de apă, ce se fisurează la îngheţare, pot fi dezastruoase. O izolaţie elastomerică cu celule închise previne îngheţarea ţevilor şi se recomandă în mod obligatoriu. Apa rece curge dintr-o sursă centrală direct în gospodării. La porţiunile de intrare ale conductelor de apă, ce sunt ghidate printr-o clădire, se formează astfel în suprafaţa construită puncte vulnerabile, aşa-numitele punţi termice, prin care se pierde căldură. Pe suprafeţele reci ale conductei din interiorul clădirii se poate de asemenea produce formarea de condensat.

Izolarea conductelor de apă îndeplineşte o funcţie importantă pentru împiedicarea unor astfel de probleme. Prevenţia îngheţării ţevilor este însă de departe cel mai important motiv pentru care sunt izolate conductele de apă rece. În cazul în care apa rămasă în sistemul de conducte este expusă unor temperaturi situate sub punctul zero, aceasta va îngheţa după o anumită perioadă de timp. Dacă o conductă îngheaţă, apa se dilată. Presiunea exercitată este suficientă pentru a permite explozia ţevii pe lungimea acesteia sau dezmembrarea racordurilor dintre ţevi.

O izolaţie reduce în mod semnificativ viteza de îngheţare, astfel încât scade în mod drastic probabilitatea unei îngheţări a ţevilor. O izolare trebuie executată de-a lungul întregului sistem de conducte şi trebuie să prezinte următoarele caracteristici:​

Teasertext for results and related content
Kaiflex reduce riscul unei îngheţări a ţevilor.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
Cold Water Applications
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name