Sign In

Application Area

Industria chimică / farmaceutică

Header Slider Images

​​​​​​​​​​Industria chimică / farmaceutică​​​​​

Dispozitivele destinate proceselor chimice & farmaceutice sunt foarte tehnologizate şi trebuie supravegheate cu cea mai mare stricteţe.

Răcirea se produce prin transferul căldurii de la un schimbător de căldură la un altul. Schimbătoarele de căldură sunt legate prin ţevi prin care curge un agent refrigerant lichid sau sub formă gazoasă. Procesele mecanice care au loc în cadrul acestui agent refrigerant, îl fac să dobândească temperaturi cu mult sub temperatura ambiantă. Astfel, agentul refrigerant scoate căldura din corpul radiant.

Dat fiind faptul că temperatura de funcţionare a ţevilor se află cu mult sub zero grade, apa poate condensa la suprafaţa ţevilor, îngheţând instantaneu. Fără un material izolator amplasat regulamentar, ţevile din sistemul de răcire vor fi acoperite în scurtă vreme de un strat gros de gheaţă. Gheaţa duce la coroziunea ţevilor, crescând sarcina termică asupra dispozitivului de răcire, astfel încât sistemul devine cu mult mai ineficient. Condensarea şi formarea stratului de gheaţă trebuie împiedicate permanent, de-a lungul întregii reţele de ţevi, dar şi al ventilelor şi îmbinărilor. În acest scop, materialul izolator trebuie să aibă următoarele caracteristici:

Teasertext for results and related content
Kaiflex asigură temperaturi constante de procesare.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Design considerations
 
Countries
ROU - ro
Polymer
 
Material Format
 
Test Methods
 
Application Areas
Pharmaceutical Industries
Tags
 

Technical columns

Target
solutions
Footer Link
 
Footer Link Name