Sign In

News

Kaimann levert het bewijs van duurzaamheid

Header Slider Images

Kaiflex speciaallijm 505 en 494 HHF met Leed certificaat

Om bij het gebruik van de Kaimann lijmen deze ook voor gebouwcertificering een bijdrage te kunnen laten leveren heeft de Kaimann BV voor haar 2 lijmsystemen de desbetreffende productdeclaraties tbv. het intenationaal gerenommeerde LEED v4 laten opstellen.

LEED v4 behoort tot de internationaal bekendste klassificatie-systemen tbv. energie en milieuvriendelijk ontwerp van gebouwen. Met dit certificerings- systeem wordt onroerend goed obv. verscheidene criteria tav. energieverbruik en mileuvriendelijkheid beoordeeld. Voor de beoordeling van technische isolatie en de daarbij horende hulpmiddelen zoals lijm en tape zijn de criteria: " materiaal en grondstoffen" alsmede "luchtkwaliteit in gebouwen" relevant. Lijmen mogen daarbij de door LEED aangegeven grenzen voor VOCĀ“s (Volatile Organic Compounds) niet overschrijden. De 2 Kaiflex speciaallijmen voldoen hieraan.

De Kaiflex speciaallijm 505 werd speciaal ontwikkeld om het oplossingsmiddel- vrij verlijmen van Kaiflex elastomeren mogelijk te maken om daarmede aan alle door de certificeringssystemen (naast LEED bijv. ook de DNGB of BREEAM) gestelde eisen te kunnen voldoen. De halogeen vrije en Green Buidling conforme speciaallijm Kaiflex 494 HHF is door ons ontwikkeld om onze Kaiflex HFplus s2 (halogeenvrij elastomeer) met een grote aanvangshechting optimaal te kunnen verlijmen.

Teasertext for results and related content
Kaiflex speciaallijm 505 en 494 HHF met Leed certificaat.

Images

Thumbnail for news overview
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Countries
NLD - nl; BEL - nl
Attributes
 
Test Methods
 
Application Areas
 
Tags
Offline
Topics
 

Technical columns

Article Date
2/11/2020
Target
news