Sign In

Kaiflex ST s2
Veelzijdig in de toepassing. Geoptimaliseerde veiligheid bij brand.

Product

Kaiflex ST s2

Body text (for non PDB products only!)

De eisen welke worden gesteld aan de brandveiligheid en met namen het verhogen van de persoonlijke veiligheid bij brand worden jaarlijks in Europa aangescherpt. Steeds vaker wordt een beperkte rookontwikkeling geëist welke voldoet aan de rook-classificatie klasse s2 conform EN 13501-1 als de minimale eis voor moeilijk brandbare bouwproducten. Kaimann komt tegemoet aan deze aangescherpte eis en biedt met Kaiflex ST s2 een verhoogde brandveiligheid: dit uit gesloten cellen elastomeerrubber opgebouwd isolatiemateriaal geeft een beperkte rookontwikkeling, is zelfdovend en druipt niet. Door deze eigenschappen voldoet deze isolatie aan de hoogste Europese eisen voor brandbare bouwmaterialen zoals de MVV TB, VKF RF2, Class O (bouwvoorschrift UK) alsmede Class 1 (getest volgens BS46-7) voor de vlamuitbreiding op het oppervlak.

Der universelle Dämmstoff für einen flexiblen Einsatz

Kaiflex ST s2 blinkt niet enkel uit door de betrouwbare brandveiligheid maar ook doordat het universeel toepasbaar is. Dankzij het uitgebreide assortiment en gecombineerd met de systeemvoordelen van de leidingdragers en de speciaal lijmen kan dit isolatiemateriaal bij alle projectgroottes worden toegepast zonder dat er moet worden gewisseld van materiaal of fabrikant. Daarmee bewijst Kaiflex ST s2 zich als de standaardoplossing voor technische isolatie.

De isolatie is geschikt voor toepassingen op koude en warme leidingen van uiteenlopende diameters in zowel kleinere verwarming ruimtes alsmede op grotere projecten. Vooral bij installaties met sterk wisselende temperaturen wordt de vorming van condensatie voorkomen en daarmee de kans op corrosie gereduceerd en voldoet de isolatie bij de juiste dimensionering aan de eisen welke worden gesteld aan warmwater en warmteverdeling installaties. De isolatie wordt vindt veelvuldig zijn toepassing op het leidingwerk van koude- en klimaatinstallaties in openbare gebouwen, commerciële gebouwen, kantoorcomplexen, hotels alsmede woonhuizen, industriele installaties en binnen de scheepsbouw. Dankzij de anti-microbiële en vezelvrije structuur (voor hoge hygiënische vereisten) is Kaiflex St s2 daarnaast bijzonder goed geschikt voor de toepassing in de gezondheidsector zoals bijv. ziekenhuizen.

Getest en gecertificeerd- zeer goede technische waardes

Naast de veelvoudige toepasbaarheid overtuigt Kaiflex ST s2 door de technische waardes van het hoogste niveau: dankzij de lage warmtegeleiding en de hoogste waterdampdiffusiteit is deze Kaimann isolatie uitgesproken energie-efficiënt en beschermt he duurzaam tegen energieverliezen. Het werkt effectief als damprem en verhindert daarmee het ontstaan van condensatie wat het risico op corrosie onder de isolatie sterk minimaliseert. Daarmee waarborgt Kaiflex ST s2 een zekere isolatie prestatie gedurende de gehele levensduur van het systeem.

De slangen van Kaiflex ST s2 zijn als standaardproduct of in de zelfklevende uitvoering in lengtes van 2 m en 1,2 m leverbaar. Ongeachte welke variant gekozen wordt, de verwerking ervan is heel eenvoudig.

Met de Environmental Product Declaration (EPD) wordt het duurzaamheid streven van Kaimann isolatie noch transparanter waarmee de onderneming het ontwerpen en certificeren van duurzame gebouwen ondersteunt.

Teasertext for results and related content
De eisen welke worden gesteld aan de brandveiligheid en met namen het verhogen van de persoonlijke veiligheid bij brand worden jaarlijks in Europa aangescherpt.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Product Overview fields

Related Content

Tagging columns

Product ID
Kaiflex ST s2
Product category
coverings
Attributes
 
Countries
NLD - nl; BEL - nl
Polymer
 
Test Methods
 
Application Areas
Refrigeration; Cold Water Applications; HVAC Applications; Lebensmittelindustrie; Pharmaceutical Industries; Low temperature applications; Heavy Industries; Domestic Heating
Tags
NoSearch; NoSelector

Technical columns

Target
products/elastomeric-foams/benefits
Footer Link
 
Footer Link Name