Sign In

Kaiflex ST s2
Sokoldalú felhasználás. Optimális biztonság tűzesettnél.

Product

Kaiflex ST s2

Body text (for non PDB products only!)

Európában évek óta egyre szigorodnak az épületszerkezetek tűzvédelmi követelményei, különösen a tűz esetén személyek biztonságát befolyásoló tulajdonságok vonatkozásában. Egyre inkább megkövetelik a korlátozott füstképződést, amely megfelel az EN 13501-1 szabvány szerinti "s2" füstfejlődési osztálynak, a lángkésleltető építési termékek minimális követelményeként. Kaimann elébe megy a szigorított követelményeknek és fokozott tűzbiztonságot kínál a Kaiflex ST s2 szigetelőanyaggal: A zárt cellás kaucsukból készült, s2 osztályú szigetelőanyag korlátozott füstfejlődésű, önkioltó, valamint nem képződnek cseppek. Ezekkel a tulajdonságokkal a szigetelőanyag teljesíti a gyúlékony építőanyagokkal szemben támasztott igényes európai követelményeket, pl. az MVV TB, a VKF RF2, O osztály (az Egyesült Királyság építési szabályzata szerint), valamint az 1. osztály (BS46-7 szerinti teszt) előírásait a láng felületi terjedésének tekintetében.

Univerzális szigetelőanyag rugalmas felhasználásra

A Kaiflex ST s2 azonban nemcsak megbízható tűzvédelmével szerez jó pontokat, hanem univerzális alkalmazhatóságával is. Széles termékválasztékának, valamint a csőbilincs betétek és a speciális ragasztók rendszere által nyújtott előnyöknek köszönhetően a szigetelőanyag bármilyen projektméret esetén felhasználható anélkül, hogy anyagot vagy gyártót kellene váltani. Ezáltal a Kaiflex ST s2 a Kaimann standard a műszaki szigetelés területén.

A szigetelőanyag hideg és meleg csővezetékekhez és különböző csőátmérőkhöz használható – kis fűtőhelyiségekben és nagy projektekben egyaránt. Különösen az egyre gyakrabban beépítésre kerülő váltakozó hőmérsékletű hűtő-fűtő rendszerek esetében biztonságosan megakadályozza a páralecsapódás és a korrózió kialakulását, valamint megfelelő méretezés esetén teljesíti a melegvíz- és hőelosztó berendezésekre vonatkozó törvényi előírásokat is. Olyan nagy forgalmú középületek és ipari létesítmények, mint repülőterek, nagy irodaházak, szállodák, valamint lakóépületek, ipari üzemek és a hajóépítés hűtő- és légkondicionáló berendezéseinek csővezeték szigetelésére alkalmazzák. A magas higiéniai követelményeket kielégítő antimikrobiális és rostmentes szerkezetének köszönhetően a Kaiflex ST s2 különösen alkalmas egészségügyi létesítményekben, pl. kórházakban való felhasználásra.

Bevizsgált és tanúsított - nagyon jó műszaki paraméterek

Sokoldalú alkalmazhatóságán felül a Kaiflex ST s2 legmagasabb szintet képviselő műszaki paraméterei is lenyűgözőek: Nagyon alacsony hővezető képességének és kiváló vízgőz diffúziós ellenállási értékeinek köszönhetően a Kaimann szigetelőanyag kimondottan energiatakarékos és tartós védelmet nyújt az energiaveszteségekkel szemben. Hatékonyan működik párazáró rétegként és megbízhatóan megakadályozza a páralecsapódást, ami nagymértékben minimalizálja a szigetelés alatti korrózió kockázatát. Ezzel a Kaiflex ST s2 biztonságos szigetelési teljesítményt garantál a rendszer teljes élettartama alatt.

A Kaiflex ST s2 csőhéjak standard termékként vagy öntapadós kivitelben, 2 és 1,2 m hosszúságban kaphatók. Függetlenül attól, melyik változatot választja, a feldolgozás mindig könnyű.

A környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPD) a Kaimann szigetelőanyagok ökológiai mérlegét még átláthatóbbá teszi, miáltal a vállalat támogatja a fenntartható épületek tervezését és tanúsítását.

Teasertext for results and related content
Európában évek óta egyre szigorodnak az épületszerkezetek tűzvédelmi követelményei, különösen a tűz esetén személyek biztonságát befolyásoló tulajdonságok vonatkozásában.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Product Overview fields

Related Content

Tagging columns

Product ID
Kaiflex ST s2
Product category
coverings
Attributes
 
Countries
HUN - hu
Polymer
 
Test Methods
 
Application Areas
Refrigeration; Cold Water Applications; HVAC Applications; Lebensmittelindustrie; Pharmaceutical Industries; Low temperature applications; Heavy Industries; Domestic Heating
Tags
NoSearch; NoSelector

Technical columns

Target
products/elastomeric-foams/benefits
Footer Link
 
Footer Link Name