Sign In

News

Обновяване на KaiCalc калкулатора за дебелина на изолацията от Kaimann

Header Slider Images

Обновяване на KaiCalc калкулатора за дебелина на изолацията от Kaimann

С подобрения си инструмент за онлайн изчисление KaiCalc (www.kaicalc.com), фирма Kaimann GmbH създаде нов калкулатор за определяне на дебелината на техническата изолация в отоплителни и охлаждащи приложения. Технологията се основава на доказания онлайн инструмент TechCalc на компанията Isover от групата на Saint-Gobain. KaiCalc предлага голямо разнообразие от сценарии за топлинни изчисления и само след няколко клика предоставя за секунди надеждни и подробни резултати, включително конкретни препоръки за дименсии, специфични за съответната държава. Процесът на изчисление се основава на съвременните технически стандарти и правила (DIN EN ISO 12241, VDI 2055 и ASTM C 680).

Сега KaiCalc е разширен, за да отговори на изискванията за техническо изолиране с еластомерни изолации, особено в приложения за охлаждане и климатизация. Инструментът осигурява оптимална помощ на проектантите и монтажниците при определяне на правилната дебелина на изолацията при индустриални, строителни и морски системи. Практично: Заедно с резултатите от изчисленията, приложението предоставя подходящи размери на продукти от продуктовата гама на Kaimann за 17 държави.

Идеалната дебелина на изолацията само с няколко клика

Интерфейсът на KaiCalc осигурява поетапно ръководство на потребителя. Той е оптимизиран за използване на устройства с различни дисплеи, като iPad или таблети с Android. Познатият интерфейс от TechCalc 2.0 е проектиран според изискванията на тези устройства, което прави приложението на Kaimann лесно за използване навсякъде в движение.

В обновената си версия, KaiCalc определя оптималната дебелина на изолацията за предотвратяване на конденз, плътността на топлинния поток, температурата на повърхността, температурните промени в течащи и неподвижни течности и времето им на замръзване. В допълнение, може да изчислите необходимата дебелина на изолацията за предотвратяване на конденз в един слой или множество слоеве - всичко зависи от структурните и променливи параметри на течността, околната температура и влажността.

Teasertext for results and related content
С подобрения си инструмент за онлайн изчисление KaiCalc, фирма Kaimann GmbH създаде нов калкулатор за определяне на дебелината на техническата изолация в отоплителни и охлаждащи приложения.

Images

Thumbnail for news overview
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Related Content

Tagging columns

Products
 
Countries
BGR - bg
Attributes
 
Test Methods
 
Application Areas
 
Tags
 
Topics
Service

Technical columns

Article Date
2/2/2021
Target
news