Sign In

Kaiflex HT s2
Efficiënte en hygiënische isolatie van sanitair en verwarmingsinstallaties

Product

Kaiflex HT s2

Body text (for non PDB products only!)

De universeel inzetbare isolatie Kaiflex HT s2 beperkt niet alleen warmte- en energieverlies tot een minimum, maar biedt tevens een verbeterde en betrouwbare brandveiligheid. Daarmee onderscheidt het zich op 2 deelgebieden en is het daarmee de optimale keuze voor opdrachtgevers die zowel hoge eisen stellen aan een goede energie-efficiëntie als aan de brandveiligheid van hun gebouw.

De uitdaging van energie-efficiëntie

Als leidingen, kleppen, flenzen of leidingdragers slecht of niet doorlopend geïsoleerd zijn, kan het warmteverlies buitensporig hoog zijn. In woon- of bedrijfsgebouwen betekent dit dat er al energie verloren gaat voordat de warmte de plaats van bestemming bereikt. Isolatie speelt daarom een centrale rol in de energie-efficiëntie door de warmte daar te houden waar ze hoort. Kaimann verbetert zijn Kaiflex-producten voortdurend om aan de toenemende vraag naar energiebesparing te voldoen, zonder daarbij belangrijke aspecten als binnenklimaat, betrouwbare productkwaliteit, brandveiligheid en toepassingsgemak uit het oog te verliezen.

Hoge prestaties en veelzijdigheid

Het resultaat: Kaiflex HT s2, een universeel inzetbare isolatie voor drinkwater-, warm- en koudwaterleidingen alsook verwarmingsleidingen in woningen en bedrijfsgebouwen. Het uitgebreide assortiment biedt oplossingen voor vele toepassingen: voor alle leidingen is er de juiste dikte. Dankzij de hoge warmte-isolatie - constante warmtegeleiding over alle afmetingen lJ bij +40°C ≤ 0,040 W/(m·K) - kan Kaiflex HT s2 de energiekosten van een gebouw aanzienlijk verlagen, gewoon door het isoleren van de toegankelijke leidingen. Tegelijkertijd zorgt de lage warmtegeleiding ervoor dat de temperaturen voor koudwater- en warmwaterleidingen veilig worden aangehouden en de groei van legionellabacteriën wordt voorkomen. Kaiflex HT s2 is vrij van CFK- en HCFK-gassen en vezels, voldoet bovendien aan hoge hygiënische eisen en draagt bij tot een positief binnenklimaat. Het grijze buismateriaal met zijn gesloten celstructuur werkt als damprem en verhindert aldus de vorming van condens en vermindert zo het risico op CUI (corrosie onder isolatie). Dankzij de antimicrobiële eigenschappen heeft het isolatiemateriaal geen extra biociden nodig en biedt het een doeltreffende bescherming tegen schimmel- en bacteriegroei (Eurofin-gecertificeerd). Bovendien vermindert Kaiflex HT s2 ongewenste stromings- en tikgeluiden van vloeistoffen in leidingen.

De uitdaging van brandbeveiliging

De eisen voor het beperken van rookontwikkeling bij brand ondergaan in heel Europa een evolutie naar strengere eisen. Met Kaiflex HT s2 biedt Kaimann een betrouwbare brandbeveiliging. Dit isolatiemateriaal in bouwmateriaalklasse CL-s2, d0 ontwikkelt slechts geringe rook bij brand, is zelfdovend en druipt niet brandend en voldoet daarmee in elke categorie aan de eisen van de aangescherpte definitie van "moeilijk ontvlambare" producten”.

Eenvoudige installatie

Kaiflex HT s2 wordt aangeboden in drie versies voor leidingen met een kleine diameter: als slang op rol of als standaard 2 m-slang in zelfklevende of niet-zelfklevende uitvoering. Zelfs in moeilijke situaties is het snel te installeren en gemakkelijk te verwerken, wat vooral handig is bij het maken van speciale vormen en fittingen.

Teasertext for results and related content
De universeel inzetbare isolatie Kaiflex HT s2 beperkt niet alleen warmte- en energieverlies tot een minimum, maar biedt tevens een verbeterde en betrouwbare brandveiligheid.

Images

Thumbnail for sliders
Background for Infoboxes
Thumbnail for related content

Product Overview fields

Related Content

Tagging columns

Product ID
Kaiflex HT s2
Product category
insulation
Attributes
 
Countries
BEL - nl
Polymer
 
Test Methods
 
Application Areas
Acoustic Applications; HVAC Applications; Domestic Heating
Tags
 

Technical columns

Target
products/elastomeric-foams/benefits
Footer Link
 
Footer Link Name