​​

 

Dataskyddsförklaring

1. Information gällande insamling av personuppgifter och kontaktuppgifter från ansvarig

1.1 Vi är glada att du besöker vår hemsida och tack för ditt intresse för vårt företag och våra produkter resp. tjänster. Här följer information gällande hantering av dina personuppgifter när du använder vår hemsida. Med personuppgifter menas här alla data som kan användas för att identifiera dig som person.

1.2 Ansvarig för databehandling på den här hemsidan enligt dataskyddsförordningen (GDPR) är Kaimann GmbH, Hansastr. 2 - 5, 33161 Hövelhof, Tyskland, tel.: +49 (0) 52 57 - 98 50 - 0, fax: +49 (0) 52 57 - 98 50 - 590, e-post: info@kaimann.de. Ansvarig för behandling av personuppgifter är den fysiska eller juridiska person som ensam eller gemensamt med andra fattar beslut gällande syfte och metoder för behandling av personuppgifter.

 

2. Insamling av data vid besök på vår hemsida

När du endast använder vår hemsida för att erhålla information, det vill säga utan registrering eller tillhandahållande av uppgifter på annat sätt, samlar vi endast de data som din webbläsare skickar till vår server (så kallade ”server-loggfiler”). När du öppnar vår hemsida samlar vi följande data. Dessa data gör det tekniskt möjligt för oss att visa dig hemsidan:

  • Vilken hemsida som öppnats
  • Datum och klockslag för besöket på hemsidan
  • Mängden överförda data i byte
  • Uppgifter om källa/referens för hur du hamnade på sidan
  • Vilken webbläsare som använts
  • Vilket operatörssystem som använts
  • IP-adress (ev. i anonymiserad form)
Behandlingen genomförs i enlighet med artikel 6 para 1 lit. f GDPR baserat på vårt legitima intresse att förbättra stabiliteten och funktionaliteten på vår hemsida. Uppgifterna skickas inte vidare och används inte i andra syften. Vi förbehåller oss dock rätten att kontrollera server-loggfilerna i efterhand om det finns konkreta tecken på olaglig användning.

 

 

3. Cookies

För att göra besöket på vår Website attraktivt och göra det möjligt att använda vissa funktioner, använder vi på olika sidor så kallade cookies. Detta rör sig om små textfiler som lagras på din slutenhet. Några av de cookies vi använder raderas åter efter utgången av browser-sessionen, alltså efter att du har stängt av din browser (s.k. sessionscookies). Andra cookies blir kvar på din slutenhet och ger oss möjligheten eller våra partnerföretag, att åter känna igen din browser vid nästa besök (beständiga cookies). Vid användning av cookies (kakor) samlar och behandlar dessa cookies i individuell omfattning vissa användaruppgifter som t.ex. webbläsar- och lokaliseringsuppgifter samt IP-adresser. Konstanta cookies raderas automatiskt efter en viss tid, som kan variera från cookie till cookie.

I den utsträckning även personuppgifter behandlas också av cookies som implementeras av oss utförs behandlingen enligt artikel 6 para 1 lit. f GDPR för att skydda våra legitima intressen för webbplatsens bästa möjliga funktionalitet samt en kundvänlig och effektiv utformning av besöket på sidan i fråga.

Du kan själv ställa in din browser, så att du informeras om användningen av cookies, så att du från fall till fall kan fatta beslut om godkännande av cookies, eller att generellt utesluta dem. Olika webbläsare har olika inställningar för förvaltning av cookies. En beskrivning finns i hjälpmenyn för respektive webbläsare, där du får veta hur du kan ändra inställningarna för cookies. Följande länkar för dig till hjälpmenyn för varje respektive webbläsare:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Firefox: https://support.mozilla.org/sv/kb/aktivera-och-inaktivera-kakor-webbplatser-installningar
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sv&%3Bhlrm=en
Safari: https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US&viewlocale=sv_SE
Opera: http://help.opera.com/Windows/10.20/sv/cookies.html

Bei der Nichtannahme von Cookies kann die Funktionalität unserer Website eingeschränkt sein.

 

4. Kontakt

Inom ramarna för kontaktupptagning med oss (t.ex. via kontaktformulär eller E-mail) samlar vi in personuppgifter. Vilka data som samlas in i samband med ett kontaktformulär kan ses från respektive kontaktformulär. Dessa data lagras och används endast för att svara på din förfrågan eller för att upprätta kontakt och tillhörande teknisk administration. Det rättsliga skälet för att behandla uppgifterna är vårt legitima intresse att besvara din förfrågan enligt artikel 6 para 1 lit. f GDPR. Om du kontaktar oss i syfte att teckna ett avtal föreligger ett ytterligare rättsligt skäl för behandlingen enligt artikel 6 para 1 lit. b GDPR. Dina uppgifter kommer att raderas efter den slutliga behandlingen av din förfrågan, om du så önskar, och om inte borttagandet strider mot lagstadgade lagringskrav.

 

5. Användning av dina personuppgifter för direktreklam

5.1 Nyhetsbrev per e-post

I samband med expedieringen utnyttjar vi dessutom Dina personuppgifter, t.ex namn och e-postadress, för att per e-post kunna upplysa Dig om egna liknande varor/tjänster. Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet via den länk i nyhetsbrevet som är avsedd för detta ändamål eller genom att skicka ett meddelande till marketing@kaimann.de marketing@kaimann.de. När du säger upp prenumerationen raderas din e-postadress omedelbart i vår nyhetsbrevsfördelare, om du inte uttryckligen har godkänt fortsatt behandling av dina personuppgifter eller om vi förbehåller oss rätten att behandla dina personuppgifter i andra syften som är godkända enligt lag och gällande vilka vi informerar dig i detta uttalande.

5.2 Reklam per brev

Baserat på vårt legitima intresse för personlig direktreklam förbehåller vi oss rätten att spara ditt för- och efternamn, adress och, så vitt vi har fått denna ytterligare information från dig som en del av avtalsförhållandet, din titel, akademiska examen och ditt handels-, industri- eller företagsnamn i enlighet med artikel 6 para 1 lit. f GDPR och att använda dessa uppgifter för att skicka intressanta erbjudanden och information om våra produkter via brevpost. Du kan när som helst begära att vi inte längre sparar och använder dina personuppgifter i detta syfte genom att skicka ett meddelande till ansvarig person.

 

6. Användning av videos (t.ex. Youtube)

Denna website använder Youtube-inbäddningsfunktion för att visa och spela upp videor från leverantören "Youtube", som tillhör Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google“). Här används det utökade dataskyddsläget, som enligt leverantörens uppgifter först sätter igång en lagring av användarinformation vid uppspelning av videon/videos. När uppspelningen av inbäddade Youtube-videor startar, använder leverantören "Youtube" cookies för att samla in information om användarbeteende. Enligt information från "Youtube" används dessa bland annat för att ta fram videostatistik, förbättra användarvänlighet och förebygga missbruk. Om du är inloggad på Google kopplas dina data direkt till ditt konto när du klickar på en video. Om du inte vill att uppgifterna ska kopplas till din YouTube-profil måste du logga ut från kontot innan du trycker på knappen. Google sparar dina data (gäller även icke inloggade användare) som användarprofil och utvärderar dem. Denna utvärdering sker i synnerhet enligt artikel 6 para 1 lit.f GDPR baserat på Googles rättsliga intresse av infogande av personinriktad reklam, marknadsforskning och/eller behovsanpassad utformning av sin webbplats. Du har rätt att invända mot skapandet av dylika användarprofiler, men måste i så fall vända dig till YouTube för att hävda denna rätt.

Oberoende av uppspelning av den inbäddade videon, kommer du varje gång du besöker denna website att anslutas till Google-nätverket "DoubleClick", vilket kan utlösa ytterligare databehandling utan att vi påverkar det. Google LLC med huvudkontor USA är certifierat för dataskyddsavtalet mellan EU och USA ”Privacy Shield“, som garanterar den dataskyddsnivå som gäller inom EU.

Ytterligare information om dataskydd hos "YouTube" finns i leverantörens dataskyddsförklaring på: https://policies.google.com/privacy?hl=sv&gl=de

 

7. Webanalystjänst

LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Google Analytics använder s.k. "cookies", textfiler, som sparas i din dator och som genom dig möjliggör en analys över användningen av websiten. Den genom cookien skapade informationen över din användning av denna website (inklusive den förkortade IP-adressen överförs som regel till en server av Google i USA och sparas där.

Den här webbplatsen använder uteslutande Google Analytics med tillägget "_anonymizeIp()", som förkortar IP-adressen till en anonym form och således utesluter personlig identifiering. Genom tillägget förkortar Google din IP-adress före analysen inom EU-länder eller andra länder som omfattas av avtalet för det europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall överförs den fulla IP-adressen av Google till en server i USA och förkortas där. I dessa undantagsfall genomförs behandlingen enligt artikel 6 para 1 lit. f GDPR baserat på vårt legitima intresse av statistisk analys av användarbeteendet i förbättrings- och marknadsföringssyfte.

På vårt uppdrag använder Google dessa uppgifter för att utvärdera det sätt på vilket du använder webbplatsen, skapa rapporter om webbplatsaktiviteter och information om tjänster i samband med användning av internet, som vi sedan erhåller. De inom ramarna för Google Analytics från din browser överförda IP-adressen sammanförs inte med andra data av Google. Du kan förhindra sparande av cookies med en motsvarande inställning i din browser-software; vi påpekar dock, att du i detta fall inte kan använda samtliga funktioner i denna website i full utsträckning. Du kan också hindra Google från att samla in och bearbeta uppgifter, som genereras av cookien, och som rör din användning av webbplatsen (inkl. din IP-adress) genom att ladda ner och installera den browser-plugin som finns på följande länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Som ett alternativ till browser-plugin eller inom browsern på mobila enheter, klicka på följande länk, för att ställa in en Opt-Out cookie, som förhindrar registrering av Google Analytics på denna website i framtiden (denna Opt-Out cookie fungerar bara i denna browser och bara för denna domän, raderar du dina cookies i denna browser, måste du klicka på denna länk igen): Deaktivera Google Analytics

Google LLC med huvudkontor USA är certifierat för dataskyddsavtalet mellan EU och USA ”Privacy Shield“, som garanterar den dataskyddsnivå som gäller inom EU.

Mer information om hantering av användaruppgifter med Google Analytics finns i Googles egen dataskyddspolicy: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sv

 

8. Google Maps

På vår website använder vi Google Maps (API) från Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Google Maps är en webbtjänst för visning av interaktiva (land) kartor för att visuellt visa geografisk information.

Redan vid hämtning av dessa undersidor, där kartan från Google Maps är integrerad, skickas information om din användning via vår website (t.ex. din IP-adress) till Googles servrar i USA och lagras där. Detta sker oberoende av huruvida Google tillhandahåller ett användarkonto på vilket du är inloggad eller om det inte finns något användarkonto. Om du är inloggad direkt på Google kopplas dina data direkt till ditt konto. Om du inte vill att uppgifterna ska kopplas till din Google-profil måste du logga ut från kontot innan du trycker på knappen. Google sparar dina data (gäller även icke inloggade användare) som användarprofil och utvärderar dem. Denna utvärdering sker i synnerhet enligt artikel 6 para 1 lit.f GDPR baserat på Googles rättsliga intresse av infogande av personinriktad reklam, marknadsforskning och/eller behovsanpassad utformning av sin webbplats. Du har rätt att invända mot skapandet av dylika användarprofiler, men måste i så fall vända dig till Google för att hävda denna rätt.

Google LLC med huvudkontor USA är certifierat för dataskyddsavtalet mellan EU och USA ”Privacy Shield“, som garanterar den dataskyddsnivå som gäller inom EU. Om du inte håller med om den framtida överföringen av dina data till Google när du använder Google Maps, kan du välja att helt avaktivera Google Maps webbtjänst genom att stänga av JavaScript-programmet i din webbläsare. Google Maps och därmed kartbilden på denna internetsida kan inte användas.

Du kan se användarvillkoren för Google under https://policies.google.com/terms?hl=sv&gl=de extra användarvillkor för Google Maps hittar du under https://www.google.com/intl/sv_SE/help/terms_maps.html . Utförlig information om dataskydd i samband med användningen av Google Maps, hittar du på internetsidorna hos Google ("Google Privacy Policy“ - sekretesspolicy): https://policies.google.com/privacy?hl=sv&gl=de

 

9. Den berörda partens rättigheter

9.1 Den gällande dataskyddslagen ger dig som berörd part vissa rättigheter gentemot den ansvariga parten gällande behandling av dina personuppgifter (rätt till information och intervention). Här följer en beskrivning av dessa rättigheter:

  • Rätt till information enligt artikel 15 GDPR: Du har i synnerhet rätt till information gällande de av dina personuppgifter som behandlas av oss, syftet med denna behandling, vilka kategorier de behandlade personuppgifterna omfattar, vilka mottagare eller mottagarkategorier som har fått eller kan få tillgång till dina personuppgifter, den planerade lagringsperioden resp. kriterierna för definition av lagringsperioder, rätt till korrigering, radering, begränsad bearbetning, invändande mot behandling, klagomål hos tillsynsmyndigheter, varifrån personuppgifterna kommit om de inte har insamlats av oss, förekomsten av automatiserat beslutsfattande, inklusive profilering och i förekommande fall meningsfull information om logiken och omfattningen för berörda data samt de avsedda effekterna med en dylik behandling, samt din rätt att bli informerad om garantier enligt artikel 46 GDPR när du överför dina data till ett tredje land;
  • Rätt till korrigering enligt artikel 16 GDPR: Du har rätt till omedelbar korrigering av inkorrekta personuppgifter som gäller dig och/eller komplettering av ofullständiga data som lagras hos oss;
  • Rätt till radering enligt artikel 17 GDPR: Du har rätt att kräva att dina personuppgifter raderas om kraven i artikel 17 para 1 GDPR uppfylls. Denna rätt gäller dock i synnerhet inte när behandlingen är nödvändig för utövandet av rätten till yttrandefrihet och information, för att fullgöra en rättslig skyldighet med hänsyn till allmänintresset eller för utövande eller försvar av rättsliga krav;
  • Rätt till begränsad behandling enligt artikel 18 GDPR: Du har rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas så länge som noggrannheten i din information ifrågasätts, om du inte vill att dina personuppgifter raderas på grund av felaktig behandling och istället begär att behandlingen av dina uppgifter begränsas, om du behöver personuppgifterna för hävdande, utövande eller försvar av rättsliga krav, när vi inte längre behöver personuppgifterna i de syften som anges eller om du har invänt mot behandlingen på grund av din speciella situation, så länge det inte är säkert att våra skäl är legitima:
  • Rätt till information enligt artikel 19 GDPR: Om du har hävdat din rätt till korrigering, radering eller begränsning av den ansvariga partens behandling är den ansvariga parten skyldig att meddela alla mottagare till vilka dina personuppgifter har överförts om denna korrigering eller radering av data eller begränsning av bearbetning, såvida inte detta visar sig vara omöjligt eller innebär en oproportionerlig ansträngning. Du har rätt att veta vilka dessa mottagare är;
  • Rätt till dataöverföring enligt artikel 20 GDPR: Du har rätt att erhålla de personuppgifter som har överförts till oss i strukturerad, allmänt vedertagen och maskinellt läsbar form eller att kräva att dessa uppgifter överförs till en annan ansvarig part, om detta är tekniskt möjligt;
  • Rätt till återkallat godkännande enligt artikel 7 para 3 GDPR: Du har rätt att återkalla ett tidigare godkännande av behandling av personuppgifter med syfte på framtiden. Om du återkallar godkännandet kommer vi att radera de berörda personuppgifterna utan dröjsmål, om en vidare behandling av uppgifterna inte kan baseras på lagstadgade skäl till behandling utan godkännande. När du återkallar godkännandet påverkas inte lagligheten för den behandling som skett fram till tidpunkten för återkallandet;
  • Rätt till klagomål enligt artikel 77 GDPR: Om du anser att behandlingen av dina personuppgifter strider mot GDPR har du rätt att lämna in ett klagomål hos en tillsynsmyndighet, i synnerhet i den medlemsstat där du befinner dig, på din arbetsort eller platsen för den påstådda överträdelsen, utan att detta påverkar andra administrativa eller rättsliga åtgärder.

9.2 Rätt att invända

Om vi behandlar dina personuppgifter baserat på vårt övervägande legitima intresse efter en intressebedömning har du rätt att när som helst och av skäl som gäller din särskilda situation, göra invändningar mot denna behandling med verkan för framtiden. Om du hävdar denna rätt att invända avslutar slutar vi behandla personuppgifterna i fråga. Vi förbehåller oss dock rätten att fortsätta att behandla uppgifterna om vi kan framlägga tvingande legitima grunder för bearbetning som överväger dina intressen, grundläggande rättigheter och grundläggande friheter, eller om behandlingen används för att hävda, utöva eller försvara rättsliga påståenden. Om vi använder dina personuppgifter för att skicka direktreklam har du rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter i syfte att skicka dylik reklam. Du kan hävda rätten att invända enligt beskrivningen ovan. Om du hävdar denna rätt att invända avslutar slutar vi behandla personuppgifterna i fråga för direktreklam.

 

10. Hur länge personuppgifterna sparas

Hur länge personuppgifterna sparas beror på den motsvarande lagstadgade lagringsperioden (t.ex. handels- och skatterättsliga lagringsperioder). Efter denna tidsperiod raderas respektive personuppgifter som standard, om de inte längre krävs för att uppfylla ett avtal eller för avtalsförhandlingar och/eller om vi inte har något legitimt intresse att fortfarande spara dem.