Области на приложение​

 

 

 

 

 

Области на приложение​

 

 

Корабостроене

Модерните кораби - круизни кораби и FPSO (плаващи съоръжения за производство, съхранение и разтоварване, производствени и складови съдове) са оборудвани със съвременни високотехнологични системи и съоръжения. Пълната гама от услуги, които присъстват - от отопление през климатизация до пълномащабни хладилни инсталации за съхранение на храна и дори за бордови ледени пързалки, поставят високи изисквания пред използваната техническа изолация.

Международната морска организация (IMO) е взела под внимание специфичните аспекти на приложения на изолацията в морски условия и е разработила система от международно признати тестове за изпитване на изолацията при пожар, относно плътност на дима и токсичността и др. За да се използва една изолация в корабостроенето, тя следва да е преминала успешно всички съответни тестове на IMO.

Застрахователните компании, особено Lloyds Register, American Bureau of Shipping (ABS) и Bureau Veritas, се базират на резултатите от тестовете на IMO за одобряване използването на конкретна изолация на борда на кораби и плавателни съдове.

Изолацията, използвана в системите на морската индустрия, трябва да има следните свойства:​

 

 

Устойчивост на проникване на влага

Изолацията Kaiflex е изключително устойчива на проникване на влага и надеждно и дълготрайно защитава материала под изолацията.

Предпазва от корозия под изолацията

Kaiflex защитава от образуване на конденз, запазва тръбите сухи и предотвратява корозия под изолацията.

Сертифицирана от Lloyds Register

Тествана по международните морски стандарти, изолацията Kaiflex е одобрена от Lloyds Register за използване в морски и крайбрежни съоръжения.

Звукопоглъщане

При преминаване през звукоизолацията енергията на звуковата вълна се разсейва. Изолирането със звукопоглъщащ материал намалява общото ниво на шум.

Вградена паронепропускливост

Кумулативната устойчивост на водни пари при изолацията Kaiflex се постига чрез фината структура от хиляди затворени клетки и гарантира пълна паронепропускливост.