Области на приложение​

 

 

 

 

 

Области на приложение​

 

 

Охлаждане

Хладилните тръбопроводи работят при по-ниски температури, в сравнение с температурата на околната среда. Това предполага образуване на конденз, който ускорява корозията на тръбите и развитието на плесени. В хладилната система топлообменниците са свързани чрез тръби, през които преминава течен или газообразен хладилен агент.

Кондензиращата вода веднага замръзва върху повърхността на тръбите, работещи при температури под нулата. Образуването на лед може драстично да намали производителността на системата и продължителността на експлоатация. Затова правилно приложената изолация е от съществено значение за хладилните тръбопроводи.

Кондензът и обледяването се образуват най-бързо при слабите места в системата - вентили, фланци, датчици. Подходящата изолация трябва да има следните свойства:​

 

 

Устойчивост на проникване на влага

Изолацията Kaiflex е изключително устойчива на проникване на влага и надеждно и дълготрайно защитава материала под изолацията.

Антимикробна защита

Изолацията Kaiflex е водонепропусклива и съдържа анти-микробни добавки за сигурна защита срещу плесен и бактерии.

Вградена паронепропускливост

Кумулативната устойчивост на водни пари при изолацията Kaiflex се постига чрез фината структура от хиляди затворени клетки и гарантира пълна паронепропускливост.

Предотвратява топлинни мостове

Когато малките детайли като тръбни опори, вентили, фланци и дъги са останали неизолирани, загубата на топлина е несъразмерно висока. Kaiflex позволява тези елементи да бъдат по-лесно изолирани, като по този начин предотвратява образуването на топлинни мостове.