Области на приложение​

 

 

 

 

 

Области на приложение​

 

 

ОВК приложения

В големите търговски сгради въздуховодите разпределят топлия въздух и извличат и подменят нездравословния застоял въздух. Изолацията е съществена част от отвеждащата климатична система. Големите площи предполагат значителни топлинни загуби и тази загуба на енергия може да бъде сведена до минимум с помощта на изолацията, като същевременно се предотвратява и образуването на конденз.

Независимо дали нагряват или охлаждат въздуха, въздуховодите са среда на шум и  замърсители, свързани с т.нар. "синдром на болната сграда", който се смята, че причинява или усложнява заболявания, умора и загуба на производителност. Изборът на изолация може да бъде свързан с изискване за липса на прах, влакна и възпрепятстване развитието на плесени и микроорганизми.

Kaiflex изолациите са с безпрахова и безвлакнеста затворена клетъчна структура и със своята влагонепроницаемост естествено ограничават образуването на мухъл. В допълнение те имат отлични акустични свойства и могат да бъдат използвани като комбинирана топло- и звукоизолация.

Следните атрибути трябва да се вземат предвид при избора на изолацията за използване при въздуховоди:​

 

 

Затворена клетъчна структура

Непроницаемите стени на клетките при затворената клетъчна структура не позволяват преминаване на влага и осигуряват дълготрайна ефективност на изолацията.

Отлични акустични резултати

При преминаване през изолацията, енергията на звуковите вълни се разсейва и се намалява общото ниво на шум.

Безпрахова и безвлакнеста структура

Прахът и влакната могат да причинят дихателни проблеми. Изолацията Kaiflex е с безпрахова и безвлакнеста структура, запазваща качеството на въздуха в помещенията.

Без формалдехид

Формалдехидът се класифицира като канцероген и опасен за човека. Изолацията Kaiflex не съдържа формалдехид и осигурява здравословна околна среда.

Антимикробна защита

Изолацията Kaiflex е водонепропусклива и съдържа анти-микробни добавки за сигурна защита срещу плесен и бактерии.