Области на приложение​

 

 

 

 

 

Области на приложение​

 

 

Геотермални термопомпи

Модерните геотермални термопомпи (GSHP) използват почвата или подпочвената вода като източник на топлина. Дори в средата на зимата термопомпите може да абсорбират достатъчно геотермална енергия от естествената околна среда и да отопляват без нуждата от конвенционален котел. Често геотермалните термопомпи се използват в комбинация с подово отопление. Изолацията на тръбопроводната мрежа в системата се използва, за да се гарантира максимална ефективност без загуба на топлина.

Изолационният материал под повърхността трябва да издържа на проникване на влага, за да се избегне кондензация и да има здрава предпазна повърхност. Под земята се поставя допълнителна защитна тръба плюс изолация.

За да е максимално ефективна, изолация трябва да има следните свойства:​

 

 

Устойчивост на проникване на влага

Изолацията Kaiflex е изключително устойчива на проникване на влага и надеждно и дълготрайно защитава материала под изолацията.

Защитена повърхност

Изолацията може да бъде обект на случайни или умишлени механични въздействия, скъсване или срязване, които могат да влошат свойствата и качествата на изолацията. Kaiflex се предлага със здрави и еластични покрития, които защитават изолацията срещу най-честите причини за повреда.

Изолира сложни фигури и форми

Kaiflex се предлага се в широка гама гъвкави тръби и листове, реже се лесно по размери и може да се увие около най-сложните фигури и форми, без нужда от специално произведени по поръчка елементи.

Вградена паронепропускливост

Кумулативната устойчивост на водни пари при изолацията Kaiflex се постига чрез фината структура от хиляди затворени клетки и гарантира пълна паронепропускливост.