Области на приложение​

 

 

 

 

 

Области на приложение​

 

 

Климатични системи

Системите за климатизация са необходими за поддържането на комфортна температура в домове, магазини и офиси. ​Всяка климатична система с помощта на течен хладилен агент или газ транспортира топлинна енергия по система от медни тръби.

Като се има предвид, че това е процес с висока консумация на енергия, е важно да се гарантира, че системата достига максималната възможна ефективност. Затова изолацията на тръбите играе изключително важна роля. Кондензацията на влагата във въздуха може бързо да ускори окисляването на медните тръби и образуването на корозия, които могат да доведат до намаляване експлоатационния живот на тръбите и съответната скъпа поддръжка. Поради това е изключително важно да се предотврати конденз по тръбите.

Изолацията трябва да присъства по цялата дължина на тръбопроводите, за да се предотврати конденз, и следва да има следните характеристики:​

 

 

Вградена паронепропускливост

Кумулативната устойчивост на водни пари при изолацията Kaiflex се постига чрез фината структура от хиляди затворени клетки и гарантира пълна паронепропускливост.

Отлични топлинни характеристики

С ниска проводимост и отлични топлинни характеристики, Kaiflex е високо ефективна изолация за широк спектър от цели и приложения.

Предпазва от корозия под изолацията

Kaiflex защитава от образуване на конденз, запазва тръбите сухи и предотвратява корозия под изолацията.