Области на приложение​

 

 

 

 

 

Области на приложение​

 

 

Приложения за студена вода

Евентуално замръзване при тръбите за студена вода може да доведе до сериозни щети и разрушаване на водопровода и съответните допълнителни финансови разходи. Студената вода тече от един централен източник директно към домакинствата. На входните пунктове на водопроводните тръби, водещи в една сграда, често възникват т. нар. топлинни мостове. Вътре в сградата, от разликата в температурата, по повърхността на тръбата може също да се образува конденз.

Чрез изолацията на водопроводите подобни проблеми се избягват, но най-важната причина за изолиране на тръбите за студена вода е предотвратяването на евентуално замръзване на водата.

Водата замръзва, когато остава неподвижна и се излага на температури под нулата. Замръзналата вода се разширява и оказваният натиск е достатъчен, за да се спукат тръбите или да се прекъснат или повредят съответните тръбни връзки.

Ефективната изолация намалява риска от замръзване на водата, ако е положена по цялата дължина на тръбите и притежава следните характеристики:​

 

 

Дълготрайна и надеждна експлоатация

С отличната си устойчивост срещу проникване на влага и поддържане на стабилни топлоизолационни характеристики, Kaiflex осигурява дълготрайна и надеждна експлоатация.

Лесен монтаж

Изолацията е ефективна, когато е добре монтирана. Изолацията Kaiflex се предлага и в самозалепващ формат. Тя не изисква специално оборудване и не създава опасност за здравето на монтажниците.

Устойчивост на проникване на влага

Изолацията Kaiflex е изключително устойчива на проникване на влага и надеждно и дълготрайно защитава материала под изолацията.

Затворена клетъчна структура

Непроницаемите стени на клетките при затворената клетъчна структура не позволяват преминаване на влага и осигуряват дълготрайна ефективност на изолацията.