Области на приложение​

 

 

 

 

 

Области на приложение​

 

 

Химическа и фармацевтична промишленост ​​​​​

Химическата и фармацевтичната промишленост се характеризират с изключително сложни технологични процеси, които изискват непрекъснат и строг контрол. При тръбопроводи, работещи при минусови температури, водната пара във въздуха може да кондензира върху повърхността на тръбите и да замръзне.

Неправилното оразмеряване и инсталиране на изолацията може да ускори корозията и чрез увеличаване на топлинната мощност на охладителя да направи цялата система по-малко ефективна.

Образуването на конденз и замръзването трябва да бъде предотвратено по цялата дължина на тръбопроводите, включително и всички клапани и фитинги. За да се постигне това, изолацията трябва да притежава следните характеристики:​

 

 

Безпрахова и безвлакнеста структура

Прахът и влакната могат да причинят дихателни проблеми. Изолацията Kaiflex е с безпрахова и безвлакнеста структура, запазваща качеството на въздуха в помещенията.

Защитена повърхност

Изолацията може да бъде обект на случайни или умишлени механични въздействия, скъсване или срязване, които могат да влошат свойствата и качествата на изолацията. Kaiflex се предлага със здрави и еластични покрития, които защитават изолацията срещу най-честите причини за повреда.

Химическа устойчивост

Някои химикали и масла потенциално може да реагират при контакт с изолацията или да увредят нейната структура. Защитните покрития Kaiflex - фабрично или допълнително приложени - са устойчиви на най-често използваните химикали.

Антимикробна защита

Изолацията Kaiflex е водонепропусклива и съдържа анти-микробни добавки за сигурна защита срещу плесен и бактерии.