​​​​

 

Kaimann – предприятие с традиции и иновационна сила

От създаването си през 1959 г. от Вилхелм Кайман в гр. Хьовелхоф (Германия) до днес фирма Kaimann е международно утвърден производител и разработчик на съвременни технологии в областта на еластомерни изолационни материали. Нашият основен глобален успех се дължи главно на нашия последователен стремеж към непрекъснато развитие и оптимизиране във всички направления.

 

 

Движещата сила винаги е била в самото семейство Kaimann: то е ангажирано във всички процеси и създава нови импулси за подобрения и нововъведения.

Ние предлагаме широка гама от еластомерни изолационни продукти с различни приложения и разполагаме с международна мрежа за продажби в над 50 страни. Kaimann продуктите гарантират висока ефективност и безопасност, сигурна защита от корозия и звукоизолация и се прилагат в следните области: строителство, промишлено производство, хранително-преработвателна, химическа и фармацевтична промишленост, корабостроене, индустриални системи, както и в нефт- и газ сектора.

 


KAI_FORUM_0615_GJK_Granulat.jpg    

Собственикът и главен изпълнителен директор Georg Josef (Jürgen) Kaimann пое през 2003 г. ръководството на дружеството с ясна визия за развитието на компанията: Kaimann ще произвежда най-добрите в света гъвкави изолационни продукти.

За да превърнем тази визия в реалност, ние се насочихме към нашите клиенти, усъвършенствахме и оптимизирахме производствените процеси, технологиите и самите продукти, техните опаковки и доставка.

Нашето мото: Където процесите са достигнали своите граници, ние правим всичко възможно, за да ги надминем и да открием, разработим и предложим нови решения.


Оптимални производствени процеси за висококачествени продукти

За да предложим на нашите клиенти най-добрите решения, ние разчитаме на подходящото производствено оборудване. Поради тази причина ние сме взели развитието и изграждането на производствените мощности в свои ръце. Най-новата ни производствена линия ни превръща в прогресивен и модерен завод за производство на еластомерни изолационни материали.

   

​​Основен елемент на нашата съвременна технология е гранулата в нашия завод в гр. Хьовелхоф. Тук успяхме да преодолеем физическите ограничения при производството на изолация, да управляваме процесите на определени нива и да трансформираме материала в каучуков гранулат. Това предотвратява преждевременната реакция на веществата и повишава качеството на продукцията. Благодарение на допълнителната прецизна работа, ние почти напълно възпрепятстваме ефекта на "свиване" след производството. Тази технология и управление на производствените процеси ни дава възможност да произвеждаме висококачествени продукти в точните размери.


   
Отлично обслужване на клиентите

За най-доброто възможно обслужване ние разработихме иновативна складова и логистична концепция. С нашия напълно автоматизиран логистичен център ние ще можем да предложим на нашите търговски партньори още по-бързи доставки в бъдеще. Съвременна технология прави това възможно: складиране и управление на палетите денонощно, 365 дни в годината на 20 000 палетоместа. Благодарение на автоматизираните логистични процеси, Kaimann е готов да натовари до 180 камиона на седмица в бъдеще. Това ни позволява бързо и надеждно и гъвкаво да обслужваме нашите клиенти.


   
Kairopak - повече от опаковка

Според нашето мото ние никога не се задоволяваме със сегашното статукво. Ето защо ние постоянно оптимизирахме текущите опаковки. Нашата нова концепция предлага на клиентите множество предимства: повече пространство, по-голяма сигурност, повече свободен капитал, повече време, по-голяма гъвкавост и по-голяма печалба. Kairopak се грижи за ежедневните нужди на клиентите, така че могат да се доставят и по-малки количества. Това означава по-малък обем на съхранение и подобрена обработка: 1.20-метровите кашони намаляват необходимия размер на палетите с почти две трети. Оптимизирането на размера на кашоните до размерите за доставка на колетни пратки също осигурява бързо и гъвкаво запълване.


Хармонично тризвучие за идеално обслужване

Производствените процеси, логистиката и новите опаковки - с оптимизирането на тези три компонента сега ние предлагаме на клиентите си високо ниво на сигурност, гъвкавост и стойност. И нашият апогей далеч не е достигнат, нашето развитие все още не е завършено. Ние постоянно се питаме какво още можем да подобрим и работим по нови иновации. Защото в бъдеще ние имаме още по-големи планове.​​

​​​​