Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

 

 

 

Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

Klimaat / Ventilatie​​

Split airconditioning units zijn tegenwoordig onmisbaar geworden. Gedurende de zomer willen we overal in de kantoren, in winkels en in onze vrije tijd aangename temperaturen hebben. Het fysieke welzijn staat voorop. Een airconditioning is het middel om de ‘feel-good’ factor binnen het gebouw te optimaliseren. Het binnenklimaat wordt door het transport van koelmiddelen van binnen naar buiten door een warmtewisselaar zeker gesteld. De warmte unit wordt met de koude unit door koperen leidingen verbonden en door deze leidingen met een kleine diameter stroomt het koelmiddel. Door het mechanische proces en de compressie van het koelmiddel ontstaan bij deze koperen leidingen zeer grote temperatuurverschillen ten opzichte van de ruimte.

Bij deze vorm van intensieve energie activiteiten is het gebruik van geslotencellig rubber isolatiemateriaal energetisch zeer belangrijk, zodat de airconditioning systemen zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Weinig energieverlies en ook het voorkomen van condensvocht vormen de sleutel tot succes om energie optimaal te gebruiken.

Vochtigheid kan de corrosie van koperleidingen van de airconditioning drastisch versnellen. Corrosie vermindert de levensduur van de leidingen en de reparatie van de leidingen kan zeer kostbaar zijn. Daarom is het uiterst belangrijk de condensatie op leidingen te voorkomen.

De gehele leiding moet met een geslotencellige elastomeer isolatie geïsoleerd worden waardoor vocht geen kans heeft om de leiding te bereiken. Ideale isolatie moet voldoen aan de volgende eigenschappen:

 

 

Waterdamp barrière

Als gevolg van de superfijne celstructuur van Kaiflex producten is de dampremmende werking over de gehele dikte van de isolatielaag ingebouwd. Waterdamp beïnvloedt Kaiflex isolatie niet. Een bijkomende externe dampremmende afwerking is dan ook niet noodzakelijk.

Geen permeabiliteit

Open cel schuimstructuren zuigen door hun capillaire werking water op als een spons. Kaiflex is waterdicht, vocht kan de geslotencellige isolatie niet binnendringen.

Flexibele en naadloze toepassing

Wanneer bij geïsoleerde leidingen de voegen tussen de isolatie open staan, ontstaan hoge energieverliezen, ijsvorming, condens en corrosie. Kaiflex is flexibel en kan naadloos verlijmd worden.