Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

 

​​

 

 

Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

Zonne-energietoepassingen​

De warmteverliezen op de leidingen tussen de boiler en de zonnecollectoren vermindert de effectiviteit van het systeem. Maar vergeleken met conventionele systemen, worden er geen fossiele brandstoffen verspild.

De isolatie van de solarleidingen vermindert het energieverlies, waardoor het systeem het hele jaar efficiënter kan werken. Dit is in de herfst, winter en het voorjaar erg belangrijk en met name in die periodes zullen er, vergeleken met conventionele systemen, minder fossiele brandstoffen verbruikt worden.

Bij het isoleren van solarleidingen gelden andere eisen dan bij conventionele warmwatersystemen.

De zonnecollectoren bevinden zich hoofdzakelijk buiten het gebouw. Hierdoor wordt de isolatie blootgesteld aan invloeden zoals UV, zon, vogels en knaagdieren en de beschadigingen die daardoor worden veroorzaakt, kunnen thermische bruggen met voorgeprogrammeerd energieverlies tot gevolg hebben. Om dit te voorkomen moet de isolatie de volgende eigenschappen vertonen:

 

 

Vochtbestendigheid

Kaiflex is een superfijne, geslotencellige elastomeer isolatie met een zeer hoge vocht- en waterbestendigheid.

Hoge temperatuurbestendigheid

In de zomer lopen de temperaturen van solarleidingen op tot 100 °C. De isolatie moet bestand zijn tegen dergelijke hoge temperaturen.

UV-bestendig

Invallend UV-licht kan onaangepaste isolatie beschadigen. De isolatie van solar leidingen moet dan ook 100% UV-bestendig zijn.

Vogel- en knaagdier bestendig

Vogels en knaagdieren vallen gericht isolatie materialen aan, o.a. voor gebruik als nestmateriaal. Een robuuste afwerklaag voorkomt dit en zorgt voor een jarenlang onbeschadigd behoud van de isolatie.

Flexibiliteit

Bij de plaatsing van solarleidingen komt heel wat bochtwerk kijken om de zonnepanelen te verbinden met de watertank. Flexibele isolatiematerialen zijn daarom uitstekend voor de isolatie van het gehele watersysteem, zonder naden, waardoor de warmte niet verloren gaat.