Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

 

 

 

Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

Koeltechniek

De leidingen in koeltechniek transporteren media met veel lagere temperaturen dan de omgevingstemperatuur. Door deze temperatuurverschillen ontstaat er condens op de buitenkant van de leiding. Dit kan leiden tot corrosie en tot het ontstaan van schimmel. Het koelsysteem kan hierdoor verstoord worden met als uiteindelijk resultaat het uitvallen van het systeem.

In een koelsysteem zijn warmtewisselaars in gebruik, die verbonden zijn door leidingen. In de leidingen bevindt zich een vloeibaar of gasvormig koelmiddel. Het verdichten en ontspannen van het koudemiddel maakt het afkoelen van de installatie mogelijk. Bij bedrijfstemperaturen onder 0 °C bevriest water in de leidingen. Ijsvorming bemoeilijkt het functioneren van een koelsysteem en de prestaties en levensverwachting van het systeem worden drastisch verlaagd. Een geslotencellige elastomeer isolatie met de juiste dikte is dan ook onontbeerlijk voor een koelinstallatie.

Condensatie en ijsvorming treden het snelste op aan de zwakke punten in het systeem. Kleppen, flenzen, sensoren moeten goed worden geïsoleerd.

Doeltreffende isolatie moet aan volgende eigenschappen voldoen:

 

 

Vochtbestendigheid

Kaiflex is een superfijne, geslotencellige elastomeer isolatie met een zeer hoge vocht- en waterbestendigheid.

Bescherming tegen Bacteriën

Kaiflex beschikt zonder additieven over een uitstekende bescherming tegen schimmels en bacteriën en voldoet hierdoor o.a. aan de bepalingen van luchtzuiverheid in bijv. ziekenhuizen.

Waterdamp barrière

Als gevolg van de superfijne celstructuur van Kaiflex producten is de dampremmende werking over de gehele dikte van de isolatielaag ingebouwd. Waterdamp beïnvloedt Kaiflex isolatie niet. Een bijkomende externe dampremmende afwerking is dan ook niet noodzakelijk.

Vermindert Warmtebruggen

Bij afsluiters, flenzen en leidingophangingen ontstaan hoge thermische verliezen als deze niet juist geïsoleerd zijn. Kaimann heeft deze uitdaging in oplossingen omgezet. Kaiflex leidingdragers, bochtsegmenten en diverse toebehoren maken het juist isoleren van moeilijke situaties in leidingsystemen mogelijk. Met als gevolg het reduceren van thermische bruggen en een optimalisatie van de energiehuishouding.