Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

 

 

 

Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

Levensmiddelenindustrie​

De productie van levensmiddelen is een proces met hoge vereisten. Tijdens de productie mogen geen schadelijke stoffen in de levensmiddelen terecht komen, zoals stof, vezels, schimmels en vluchtige organische chemicaliën.

Het is uitermate belangrijk om de uitbreiding van schimmels en bacteriën te voorkomen. Daarnaast moeten daar waar levensmiddelen geproduceerd worden, alle oppervlaktes inclusief de vrij liggende isolatie goed te reinigen zijn. Chemicaliën in de toegepaste reinigingsmiddelen mogen niet door de isolatie worden opgenomen of er een reactie mee aangaan. Geslotencellige isolatie heeft hierbij een natuurlijk voordeel tegenover capillaire schuimstoffen. In omgevingen waar levensmiddelen geproduceerd worden, moet dan ook steeds met geslotencellige isolatie gewerkt worden, voorzien van een afwerklaag die makkelijk te reinigen is. Verder is verontreiniging door vezels een probleem. Wanneer kunstmatige industriële vezels tijdens de levensmiddelenproductie op of in de levensmiddelen terecht komen, kunnen er op lange termijn gezondheidsproblemen voor de verbruiker optreden. Dit is bij vezelvrije geslotencellige isolatiematerialen niet mogelijk, waardoor er dus ook geen speciale voorzorgsmaatregelen getroffen hoeven te worden.

Voor leidingen in de levensmiddelenproductie moet de isolatie de navolgende eigenschappen bezitten:

 

 

Vochtbestendigheid

Kaiflex is een superfijne, geslotencellige elastomeer isolatie met een zeer hoge vocht- en waterbestendigheid.

Stof- en vezelvrij

Kaiflex is stof-en vezelvrij zowel tijdens de montage als ook in gemonteerde toestand.

Oppervlakte bescherming

Isolatie kan tijdelijk aan mechanische krachten blootgesteld zijn of ingescheurd worden. Ongeacht of deze schade al dan niet opzettelijk veroorzaakt is, verslechteren de eigenschappen van de isolatie. Kaiflex is met robuuste folie afwerking verkrijgbaar die de isolatie voor de meest gangbare beschadigingen beschermt.

Bestand tegen Chemicaliën

Chemicaliën en oliën kunnen onder bepaalde omstandigheden in contact komen met isolatiematerialen, met het isolatiemateriaal een reactie aangaan of opgenomen worden in de structuur. Kaiflex producten zijn met en zonder folie afwerking volledig bestand tegen de meest gangbare chemicaliën.

Bescherming tegen Bacteriën

Kaiflex beschikt zonder additieven over een uitstekende bescherming tegen schimmels en bacteriën en voldoet hierdoor o.a. aan de bepalingen van luchtzuiverheid in bijv. ziekenhuizen.