Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

 

​​

 

 

Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

Chemische & farmaceutische industrie​

Chemische en farmaceutische installaties zijn hoogtechnologische processen die constant bewaakt moeten worden.

Koeling ontstaat door warmte tussen twee warmtewisselaars door te sturen. Deze warmtewisselaars zijn met elkaar verbonden door middel van leidingen waardoor een vloeibaar of gasvormig koelmiddel stroomt. Mechanische processen die zich in het koelmiddel voltrekken, brengen de temperatuur ver onder de omgevingstemperatuur waardoor het koelmiddel de warmte uit de koelunit haalt.

Bij bedrijfstemperaturen ver onder het nulpunt, kunnen de leidingen condenseren en direct bevriezen. Zonder de juiste isolatie zullen de leidingen van de koelinstallatie binnen de kortst mogelijke tijd bedekt zijn met een dikke laag ijs. Dit versnelt het corrosieproces van de leidingen en verhoogt de warmtebelasting van het systeem, waardoor het veruit minder efficiënt zal functioneren. IJsvorming moet te allen tijde voorkomen worden, zowel op de leidingen als op de appendages en flenzen. Daarom moet de te verwerken isolatie de navolgende eigenschappen bezitten:

 

 

Stof- en vezelvrij

Kaiflex is stof-en vezelvrij zowel tijdens de montage als ook in gemonteerde toestand.

Oppervlakte bescherming

Isolatie kan tijdelijk aan mechanische krachten blootgesteld zijn of ingescheurd worden. Ongeacht of deze schade al dan niet opzettelijk veroorzaakt is, verslechteren de eigenschappen van de isolatie. Kaiflex is met robuuste folie afwerking verkrijgbaar die de isolatie voor de meest gangbare beschadigingen beschermt.

Bestand tegen Chemicaliën

Chemicaliën en oliën kunnen onder bepaalde omstandigheden in contact komen met isolatiematerialen, met het isolatiemateriaal een reactie aangaan of opgenomen worden in de structuur. Kaiflex producten zijn met en zonder folie afwerking volledig bestand tegen de meest gangbare chemicaliën.

Bescherming tegen Bacteriën

Kaiflex beschikt zonder additieven over een uitstekende bescherming tegen schimmels en bacteriën en voldoet hierdoor o.a. aan de bepalingen van luchtzuiverheid in bijv. ziekenhuizen.