Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

 

 

 

Toepassingsgebieden voor Kaimann producten.​

 

 

Industriële toepassingen

Zelfs kleine gebreken of beschadigingen aan het leidingnet van grote industriële installaties kan ernstige financiële en of ecologische gevolgen hebben. Lange termijn onderhoud begint met het voorkomen van corrosie. Leidingen op chemische installaties worden om diverse redenen geïsoleerd.

Processen doorvoeren binnen nauwe temperatuurtoleranties heeft een hoge prioriteit. Bewaking van de oppervlaktetemperatuur ter bescherming van personeel en het beperken van sterke stromingsgeluiden in de leidingen om gehoorbeschadigingen te voorkomen, zijn belangrijke aandachtspunten.

Essentieel hierbij zijn het vermijden van hoge onderhoudskosten en van gevaarlijke tot levensbedreigende situaties als gevolg van corrosie onder de isolatie. Bij langdurig contact met een agressieve en zelfs met een soms zouthoudende atmosfeer kan alleen een uitstekende vochtbestendige isolatie ervoor zorgen dat de leidingen langdurig droog blijven en er geen corrosie kan ontstaan.

Daarom moet een isolatie voor deze toepassing de navolgende eigenschappen bezitten:

 

 

Vochtbestendigheid

Kaiflex is een superfijne, geslotencellige elastomeer isolatie met een zeer hoge vocht- en waterbestendigheid.

Goede akoestische prestaties

Te sterke contact- en luchtgeluiden hebben negatieve effecten op ons welzijn en kan mensen ziek maken. Visco-elastische materialen isoleren het geluid en zorgen voor een goede demping en een vermindering van trillingen. Kaiflex heeft visco-elastische eigenschappen wat zorgt voor goede akoestische prestaties.

Oppervlakte bescherming

Isolatie kan tijdelijk aan mechanische krachten blootgesteld zijn of ingescheurd worden. Ongeacht of deze schade al dan niet opzettelijk veroorzaakt is, verslechteren de eigenschappen van de isolatie. Kaiflex is met robuuste folie afwerking verkrijgbaar die de isolatie voor de meest gangbare beschadigingen beschermt.

Corrosie onder isolatie

Kaiflex is een geslotencellige isolatie en draagt bij tot het voorkomen van corrosie onder de isolatie.

Waterdamp barrière

Als gevolg van de superfijne celstructuur van Kaiflex producten is de dampremmende werking over de gehele dikte van de isolatielaag ingebouwd. Waterdamp beïnvloedt Kaiflex isolatie niet. Een bijkomende externe dampremmende afwerking is dan ook niet noodzakelijk.