​​

 

 

 

​​

 

 

 

 

Isolatiemateriaal met een hoge brandveiligheid als aanvulling op bewezen isolatiesysteem voor veilige gebouwtechniek

De wereldwijd succesvolle isolatiespecialist Kaimann ontwikkelt zijn hoogwaardig premium isolatiesysteem Kaiflex KKplus toekomstgericht verder. Met de rookclassificatie s1 komt dit tegemoet aan de hoogste brandveiligheidseisen – in slang uitvoering zelfs zonder afwerklaag. Daarmee is dit een ideale aanvulling op Kaiflex KKplus s2 dat dankzij de innovatieve KaiCene-technologie sinds kort onbekleed plaatmateriaal biedt, over een duidelijk verbeterd rookgedrag beschikt en bovendien eenvoudig te verwerken is. Voorschrijvers en verwerkers van Kaiflex KKplus kiezen daarmee voor zekerheid!

“Ons isolatiesysteem Kaiflex KKplus is de ideale keus voor technische gebouwisolatie, gekoppeld aan een zekere brandveiligheid en meer energie-efficiëntie. Het is zeer geschikt als toepassing in drukbezochte openbare gebouwen en bedrijfsgebouwen alsook in woongebouwen, waar het in geval van brand belangrijk is dat de vluchtwegen rookvrij blijven”, verduidelijkt CEO en eigenaar Georg Josef (Jürgen) Kaimann. Kaiflex KKplus voorkomt op betrouwbare en duurzame basis het ontstaan van condensatie en leidingcorrosie. De gesloten celstructuur van het materiaal zorgt namelijk niet enkel voor meer vormstabiliteit en verwerkingsgemak, het heeft tevens een betrouwbare dampremmende werking. Daarmee wordt vochtdoorslag effectief voorkomen en wordt het grote isolerende vermogen tijdens de gehele levensduur van het systeem behouden. Door deze combinatie van uiterst geringe warmtegeleiding met een hoge waterdampdiffusieweerstand waarborgt Kaiflex KKplus, zelfs bij geringere isolatiediktes, al een betrouwbare bescherming tegen energieverliezen. Dankzij de antimicrobiële werking en de geluidsreducerende eigenschappen alsmede zijn stof- en vezelvrije structuur is Kaiflex KKplus bovendien flexibel inzetbaar, dus ook voor isolatietoepassingen in gezondheidsinstellingen, openbare gebouwen aslook bedrijfsgebouwen en industriële gebouwen.

 

Kaiflex KKplus s1 voor een zekere brandbescherming

Met Kaiflex KKplus s1 brengt Kaimann een hoogwaardig brandwerend en nagenoeg rookvrij isolatiesysteem op de markt. De nieuwe s1 platen hebben dankzij de INCERAM-bekleding het predikaat “actief brandveilig”. Met de innovatieve, voor patent aangemelde KaiCene-technologie behalen de slangen zelfs zonder bekleding de Europese rookklasse s1. Hierdoor is de Kaiflex KKplus s1 uitermate geschikt voor het isoleren van gebouwen waarin de hoogste rookklasse s1 in geval van brand vereist wordt. Met een lambda waarde van λ ≤0,038 W/(m·K) voor platen en slangen bij een temperatuur van 0 °C, bewijst het nieuwe isolatiesysteem bovendien haar excellente hoge efficiëntie.

Door een geringe rookontwikkeling volgens Euroklasse B-s2, d0 draagt Kaiflex KKplus s2 aanzienlijk bij aan de persoonlijke bescherming van mensen. Vluchtwegen blijven zichtbaar en het verstikkings- en vergiftigingsgevaar wordt duidelijk verminderd. Met lambda waardes van λ ≤0,033 W/(m·K) (slanguitvoering) en λ ≤0,038 W/(m·K) (plaatvariant) vervult het isolatiemateriaal probleemloos de thermische eisen welke aan een goede isolatie gesteld worden. Dankzij de KaiCene-technologie kunnen platen met geringere NIEUW Kaiflex KKplus s1/s2 Isolatiemateriaal met een hoge brandveiligheid als aanvulling op bewezen isolatiesysteem voor veilige gebouwtechniek dichtheid worden geproduceerd wat een betere isolatiewaarde oplevert dan vergelijkbare andere rookarme producten. Verder is de verwerking van het materiaal veel makkelijker doordat het product geen bekleding vereist. Deze platen zijn leverbaar in diktes oplopend van 6 tot 32 mm.

 

Een intelligent compleet systeem met een eenvoudige verwerkbaarheid

Als ontwikkelaar van moderne technologieën binnen de isolatietechniek is het belangrijk voor Kaimann om de verwerkers, voorschrijvers en handel voortdurend intelligente en complete oplossingen te bieden. Daarom wordt momenteel de certificering voor de Europese brand en rookclassificatie afgerond voor de betreffende systemen. De afzonderlijke componenten zijn optimaal op elkaar afgestemd en leveren een hoge mate van betrouwbaarheid op. De Kaiflex speciaallijm 415plus is specifiek voor het verlijmen van de Kaiflex KKplus s1/s2 ontwikkeld. Deze is rookarm, druipt niet en heeft een uistekende eindstabiliteit. Daarnaast is er een bijzonder eenvoudige en tegelijkertijd milieuvriendelijke verkleving mogelijk met de Kaifix ECplus, een systeem bestaande uit zelfklevende R-FORCE dragers voor een snelle verlijming van de kopse kanten. De oplosmiddelvrije kleeflagen zijn Greenbuilding conform en laten zich eenvoudig en betrouwbaar aanbrengen.

Naast de doordachte toebehoren wordt het systeemdenken van Kaimann nogmaals benadrukt door het logistiek- en verpakkingsconcept. Zo zijn er inmiddels voor diverse producten, slang- en plaatformaten verkrijbaar in de 1,2 m voordelige afmeting. Dit maakt ruimtebesparingen bij de opslag en een flexibeler transport mogelijk - indien gewenst direct naar de bouwplaats - en vereenvoudigt dit de verwerking ter plaatse.

 

 

 

 

Laatste nieuws van Kaimann