​​​​​

 

Kaimann - Traditionele bedrijven met innovatie​

Sinds het bedrijf in 1959 door Wilhelm Kaimann in Hövelhof werd opgericht, schrijven we een indrukwekkend succesverhaal: vandaag is Kaimann een internationaal gevestigde fabrikant en ontwikkelaar van moderne technologieën op het gebied van elastomeer isolatiematerialen. We danken onze wereldwijde successen met name aan het consistent nastreven van een voortdurende ontwikkeling en de optimalisatie op alle ondernemingsniveau's.

 

 

 

De drijvende kracht hier is altijd de familie Kaimann zelf geweest. Zij is betrokken bij alle bedrijfsprocessen en geeft met visie aanzet tot verbeteringen en innovaties.

Wij bieden zodoende een breed portfolio van elastomere isolatiematerialen aan voor een brede waaier van toepassingen en dit via een uitgebereid verkoopnetwerk in meer dan 50 landen. Kaimann producten bieden hoge efficiëntie, alsmede een betrouwbare en doeltreffende brand-, lawaai- en corrosie bescherming en vinden hun toepassing in technische gebouwen uitrustingen, industriële productie, levensmiddelenindustrie, chemische-, farmaceutische- en zware industrie alsmede in de sector olie en gas.

     


KAI_FORUM_0615_GJK_Granulat.jpg        

Eigenaar en CEO Georg Josef (Jürgen) Kaimann nam de leiding van het bedrijf in 2003 over en implementeerde een nieuwe visie om het bedrijf verder te kunnen ontwikkelen: Kaimann wordt producent van de beste flexibele rubber isolatiematerialen ter wereld.

Om deze visie te verwezenlijken gaan we doelgericht met onze klanten om, verfijnen en optimaliseren we onze productieprocessen en technologieën alsook onze isolatieproducten zelf, de verpakking en de levering van deze produkten.

Ons motto: daar waar onze processen tegen hun grenzen aanlopen, stellen we alles in het werk om deze te overwinnen en nieuwe oplossingen te vinden.


Optimale productieprocessen voor producten op maat.

Om passende oplossingen te kunnen aanbieden, moeten we allereerst de juiste productie-installaties hebben. Om deze reden hebben wij de ontwikkeling en de bouw van onze installaties in eigen hand genomen. Onze nieuwste productielijn behoort tot de meest geavanceerde en meest moderne productie technologie voor elastomere Isolatiematerialen.

       

​​Een fundamentele bouwsteen van onze economische en geavanceerde productie is de granulaattechnologie, toegepast in onze fabriek te Hövelhof. Het is ons gelukt de fysische beperkingen van de productie van elastomeerisolatie te overwinnen door het productieproces op een bepaald punt te stoppen en het materiaal te transformeren in rubbergranulaat. Dit voorkomt een vroegtijdige reactie van de materialen en verbetert de kwaliteit van het eindprodukt. Dankzij een verdere optimalisatie van de productietechnologie zijn wij erin geslaagd om het "krimp effect” na de productie nagenoeg te elimineren. Deze technologie en de beheersing van de productieprocessen maken het voor ons mogelijk om hoogwaardige producten te produceren met zeer maatvaste afmetingen.


       
Betere service voor onze klanten

Voor de meest optimale service hebben we een nieuw logistiek concept ontwikkeld. Vanuit ons nieuwe, volledig geautomatiseerde logistiek centrum (tot 20.000 palletplaatsen!) kunnen wij voortaan sneller ​dan ooit onze handelspartners beleveren. Geavanceerde technologie maakt het mogelijk om de klok rond, 365 dagen per jaar palletten in ons magazijn op te slaan en uit te leveren. Vrachtwagens kunnen dankzij zelf ontwikkelde informatie- en routingsoftware binnen de 20 minuten worden geladen en dit met een maximum van 100 vrachtwagens per dag. Op die manier kunnen wij onze klanten snel, flexibel en betrouwbaar beleveren.


       
Nieuwe verpakking voor individuele verzending

Onze lijfspreuk getrouw, legt Kaimann zich niet zomaar neer bij gegeven situaties en hebben we ook aan de verpakking gewerkt. Het nieuwe verpakkingsconcept biedt klanten talrijke voordelen: meer ruimte, meer veiligheid, meer vrijgekomen kapitaal, meer tijd, meer flexibiliteit en meer winst. Met ons Kairopak systeem hebben we de maatvoering van de verpakkingen tot 1.20 m lengte geoptimaliseerd om te kunnen passen op een europallet. Hierdoor kunnen kleinere hoeveelheden nu ook zorgvuldiger worden vervoerd. De nieuwe maatvoering betekent tevens minder opslagruimte en daardoor lagere kosten. Een weerbestendige folie biedt maximale bescherming tegen vocht en schade, zelfs bij opslag in open lucht en daarnaast is een afzonderlijke identificatie mogelijk. Ergo, ons Kairopak systeem is meer dan alleen een verpakking.


Harmonische drie-eenheid voor ideale dienstverlening

Productieprocessen, logistiek en verpakkingen: met het optimaliseren van deze drie componenten bieden wij klanten nu een hoog niveau van zekerheid, flexibiliteit en toegevoegde waarde. Hiermee is ons hoogtepunt lang nog niet bereikt, onze ontwikkeling is nog niet voltooid. Voortdurend vragen we ons af wat we noch kunnen verbeteren en werken aan nieuwe innovaties. Ook voor de toekomst hebben we nog grote plannen.​

​​​​